Duality: Στο διάκενο μεταξύ χάους και αρμονίας

Duality: Στο διάκενο μεταξύ χάους και αρμονίας

Artius dance theatre παρουσιάζει την παράσταση χορού με τίτλο Duality

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα Artius Dance Theatre, παρουσιάζει το νέο της έργο με τίτλο Duality, ένα καλλιτεχνικό ανάπτυγμα πάνω στην έννοια της διττότητας πέρα από το καλό και το κακό και τη στείρα ηθική που τα προσδιορίζει.

Το Duality και οι δημιουργοί του, πολυμορφικά όντα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου ωκεανού συνδέσεων και αντιθέσεων, αναμετρώνται με τη Διττότητα των πραγμάτων και ενδύονται τη μάχη για ν’ αδράξουν τη γαλήνη.

Στο διάκενο μεταξύ χάους και αρμονίας, ο ερημικός σκηνικός χώρος αναπνέει βαθιά, και οι χορευτές καλούνται να παίξουν με ζεύγη αντιθέτων, ακροβατώντας συνεχώς από την ένωση στη σχάση, από τη σύνθεση στη διάλυση, από το φως στο σκοτάδι από την βαρύτητα στην αδράνεια.

Η διατήρηση της ισορροπίας με την ανάλογη δράση-κίνηση, που εξουδετερώνει τις αντιθέσεις είναι υλικά προς έρευνα που ορίζουν νέες κιναισθητικές συντεταγμένες μέσα από τις αέναες μεταλλάξεις των σωμάτων, ώστε το σώμα να περνά αλώβητο από τις συμπληγάδες των αντιθέτων δυνάμεων.

Ο ακινητοποιημένος χρόνος μπροστά στο αιώνιο περιέχον και οι άνθρωποι, συναντιούνται σε έναν συσπειρωμένο και αποξενωτικό χώρο δημιουργώντας ένα υπνωτιστικό και συνάμα αβέβαιο συνονθύλευμα ετεροτήτων, όπου η οργή γίνεται γιορτή για να γεννήσει τη ζωή και την ισορροπία. 

Duality: Στο διάκενο μεταξύ χάους και αρμονίας-1

Σύλληψη-Χορογραφία-καλλιτεχνική επιμέλεια: Μύριαμ Πεκμεστζή

  • Παραστάσεις: 24 έως 27 Μαΐου
  • Θέατρο Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη, Προφήτου Δανιήλ 3, Κεραμικός
  • Γενική Είσοδος 15€, Μειωμένο 10 €
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT