Βασιλικοί γάμοι με… Καρυοθραύστες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΟΡΟΥ. Δεν τους είδα όλους. Τους «Καρυοθραύστες» του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Ως γνωστόν, το λιμπρέτο… μεταφέρθηκε από τον χορογράφο Ρ. Τζανέλλα σε μια βασιλική οικογένεια που θα προσφέρει χριστουγεννιάτικα τον θρόνο στην κόρη τους που αρραβωνιάζεται οσονούπω. Ενας θείος εποφθαλμιά τον θρόνο, απαγάγει την κόρη και ο μνηστήρας ψάχνει να τη βρει. Τη βρίσκει. Βασιλικοί γάμοι. Το ζεύγος Ε. Ισαακίδου και Α. Νέσκωβ δεν παρέστη, λόγω ατυχήματος, τις βραδιές που είχα προσκλήσεις. Τους έξοχους είδα πέρσι και εύχομαι όλα να ξεπεραστούν για το εγγύς μέλλον.

Κατά τα άλλα, αυτή η… απαχθείσα από τον κακεντρεχή θείο διάδοχος θρόνου επέστρεψε με τον αγαπημένο της στα Ολύμπια τρις. Το γωνιώδες κάλλος σε πρόσωπο και κορμί της Μ. Κουσουνή αναφέρεται σε μία Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας, Αικατερίνης των Μεδίκων ή εκείνης Πασών των Ρωσιών. Ενώ ο baby face Β. Μπίκος φέρει μάλλον προς Αλβέρτο (της Βικτώριας) ή Φίλιππο (της Ελισάβετ Β΄). Μ. Σιούτα: γλυκυτάτη Rena Σοφία της Ισπανίας (για πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις). Ι. Σιάτζκο: ο απόλυτος τσάρος – Ιβάν ο Τρομερός, έστω Πρίγκηψ Ιγκορ. Σ. Καμπουράκη και Α. Κορούτης: προς ανεύρεσιν ενός Μαζαρίνου ή Ρισελιέ (εύσημα σε όλους).

Ο Κορούτης ήταν απολαυστικός στη βινιέτα του Ιταλικού Χορού, όπως και ο «βασιλιάς» Μ. Λατίφι σε εκείνη του Κινέζικου. Συγχαρητήρια στις κυρίες του Αραβικού Χορού και στους κυρίους του Γαλλικού… Ιππικού. Οσο για το Ρωσικό Χορό εδώ άστραψε ο Ε. Μπολάνο με τις… τούμπες του. Ολες οι Νεράιδες του Βορρά που είδα (Α. Γάσπαρη, Χ. Μακρίδου, Π. Σακελλαροπούλου) παρέμβαιναν έξοχες χορευτικά και πανέμορφες εμφανισιακά. Πώς να μην ξεχωρίσω όμως το δραματικό και «τεχνικό» κάλλος της Γάσπαρη; Οι «κακοί» του έργου υπήρξαν, απλούστατα υπέροχοι: Σ. Παπανούσης και Γ. Βαρβαριώτης ήδη από πέρσι βραβευθέντες. Η έκπληξη έφτασε με τον Μ. Φλόριαν Παππά, ένα σεμνό «περιθωριακό» χορευτή που έλαμψε… πανκάκιστος. Κι άλλους ρόλους, παρακαλώ. Και του χρόνου.

(Θέατρο Ολύμπια 23, 24/11 & 21/12/13)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT