Το… reunion της Καλαμάτας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πιάσαμε την ίδια μπάρα», έλεγαν στη διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Κατερίνα Κασιούμη ορισμένες από τις Ελληνίδες χορογράφους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης. Εννοούσαν ότι, στη διάρκεια της καριέρας τους, είτε συνεργάστηκαν επί σκηνής είτε εκπαιδεύθηκαν από τους ίδιους δασκάλους. Είτε πάλι διότι ανήκουν στην ίδια γενιά χορευτών που είδαν το πολιτιστικό τοπίο να αλλάζει άρδην στο σκέλος των επιχορηγήσεων από το ΥΠΠΟ. Η προσπάθεια της νέας διευθύντριας του Φεστιβάλ Κατερίνας Κασιούμη να δώσει συνέχεια στον θεσμό που ταύτισε την Καλαμάτα με την τέχνη του χορού παρουσιάστηκε χθες με ένα πρόγραμμα από το οποίο μπορεί να λείπουν οι μεγάλες πρεμιέρες, αλλά όπου είναι παρόντες σπουδαίοι ξένοι και Ελληνες καλλιτέχνες, ορισμένοι από τους οποίους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, ο Αντώνης Φωνιαδάκης με την παραγωγή «Links» του μπαλέτου της ΕΛΣ, η Μαρία Γοργία και η ομάδα Αμάλγαμα με το έργο «Στην άκρη του βατήρα», ο Χρήστος Παπαδόπουλος με το έργο «Opus» και οι ανερχόμενες Ευαγγελία Κολύρα και Αρτεμις Λαμπίρη.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης το γκαλά όπερας με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα και θα παρουσιάσει άριες και ντουέτα φημισμένων συνθετών με τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και τη σύμπραξη της ΚΟΑ. Οι δύο άξονες του φετινού Φεστιβάλ, όπως ανακοινώθηκε, είναι η εκ νέου συνεύρεση με τις αρχές του σύγχρονου χορού και ο χορός για όλους, με την παρουσία καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, όπως συμβαίνει με την ομάδα Καντούκο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μιλάμε για το νέο προφίλ ή στίγμα του Φεστιβάλ. Αυτά θα αλλάξουν γρήγορα, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, η θητεία της κ. Κασιούμη ολοκληρώνεται με τη λήξη της φετινής διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT