Φρέσκες μουσικές κυκλοφορίες… made in Greece

Φρέσκες μουσικές κυκλοφορίες… made in Greece

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας το ίχνος της σημερινής ελληνικής μουσικής σκηνής, η οποία σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να παράγει ενδιαφέροντα πράγματα, παρουσιάζουμε τρία νέα άλμπουμ καλλιτεχνών που αξίζει κάποιος να γνωρίσει.

• Billy Pod – «Drums to Heal Society»

Ντεμπούτο με τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο κάνει ο 30άρης ντράμερ Billy Pod (Βασίλης Ποδαράς), επιβεβαιώνοντας την ποιοτική άνθηση της ελληνικής τζαζ σκηνής, η οποία έχει δώσει αρκετούς υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια. Δεν γνωρίζουμε αν το «Drums to Heal Society» μπορεί να καταφέρει όσα φιλόδοξα υποδεικνύει ο τίτλος του, σίγουρα ωστόσο πρόκειται για ένα πολύπλευρο τζαζ άλμπουμ που δείχνει αξιοσημείωτη –για ντεμπούτο– συνθετική ωριμότητα. Εχοντας περάσει τη «μαθητεία» του Next Step Quintet δίπλα στον Γιώργο Κοντραφούρη, ο Billy Pod συνδυάζει τη φωτεινή ηχητική παλέτα («Minor Mystery») με πιο μελαγχολικές, αλλά πολύ όμορφες, οδούς («L») καθώς και vintage ηλεκτρονικά στοιχεία («Dark Passenger»). Στα 11 κομμάτια περιλαμβάνεται επίσης μια συνεργασία με την ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Κατερίνα Ντούσκα, η οποία πρόσφατα επιλέχθηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φετινή Eurovision. To «Limit to Your Love» είναι το μοναδικό που έχει και φωνητικά, ενώ λογικά θα ακουστεί αρκετά και στα ραδιόφωνα.

Φρέσκες μουσικές κυκλοφορίες… made in Greece-1

«Drums to Heal Society», κυκλοφορεί από την Puzzlemusic.

• ΠΙΚάΠ – «She is She»

Αλλη μία καινούργια μπάντα, αυτή τη φορά από τον χώρο του εναλλακτικού ροκ, κάνει το πρώτο της δισκογραφικό βήμα, επιλέγοντας μάλιστα τον σπάνιο, τα τελευταία χρόνια, ελληνικό στίχο. Οι Αθηναίοι ΠΙΚάΠ έχουν προφανώς σε μεγάλη εκτίμηση τους Στέρεο Νόβα, αλλά και τις σπουδαίες post rock μπάντες του εξωτερικού. Οι μουσικές τους διαθέτουν βάθη και κορυφώσεις –κάπως επαναλαμβανόμενα είναι η αλήθεια– αφήνοντας ταυτόχρονα χώρο στους στίχους του Χρήστου Μπολώνα να πρωταγωνιστήσουν. Από τα δέκα «σφιχτά» κομμάτια του άλμπουμ ξεχωρίζουμε τις «Σκιές» με το ψυχεδελικό ξέσπασμα του τέλους, τα «Χρώματα» που έχουν κάτι από τη γλυκιά νοσταλγία των ’90s και το «Υστερα» για την κοινωνική του σημείωση. Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο Coti K, σταθερός στυλοβάτης της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής.

• The Fog Ensemble – «Throbs»

Το ακουστικό σύνολο των (κάτι παραπάνω από) 30 λεπτών με τα επτά κομμάτια της μπάντας από τη Θεσσαλονίκη ξεχειλίζει σιγουριά και στιβαρότητα. Με τη δεύτερη δουλειά τους, οι The Fog Ensemble αγκαλιάζουν τον ήχο που αναδύεται από τη ζωή της πόλης shoegaze κιθαριστικός θόρυβος και μελωδίες που εμπνέονται από το trip hop ενώνονται ιδανικά σε τραγούδια όπως τα «Lighthouse», «Droog Party» και «False Mοves». Ακόμη πιο ατμοσφαιρικά γίνονται τα πράγματα στο σκοτεινό «Fever Bliss», ενώ η πιο κινηματογραφική στιγμή του άλμπουμ –θα ταίριαζε άνετα σαν μουσικό score σε θρίλερ– έρχεται στο τέλος με το «Breathe». Για τους συλλέκτες, το «Throbs» κυκλοφορεί επίσης σε μαύρο και όμορφο διαφανές βινύλιο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT