«Απόψε Είμαι Κοντά Σου»: Η επιστροφή του Φοίβου Δεληβοριά

«Απόψε Είμαι Κοντά Σου»: Η επιστροφή του Φοίβου Δεληβοριά

Το νέο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο του μουσικού «ANIME» μόλις κυκλοφόρησε, μαζί με ένα βίντεο κλιπ από τον The Boy

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μπορεί να μην έχει λείψει από τα πράγματα, μιας και τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ιδιαίτερα δραστήριος, είτε διεκδικώντας περισσότερα για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών ως πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, είτε μέσα από την ιδιαίτερα δημοφιλή πλέον «Ταράτσα του Φοίβου» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι, αλλά και συνεχίζοντας να αναδεικνύει νέα ταλέντα, όπως τη Νεφέλη Φασούλη για την οποία υπέγραψε πέρυσι την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά «Ο Κόσμος Σου». 

Παρ’ όλα αυτά, πάνε 7 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ακούσαμε νέο δίσκο από τον Φοίβο Δεληβοριά. Συγκεκριμένα, από το 2015 και το «Καλλιθέα», έναν δίσκο-φόρο τιμής στη συνοικία που μεγάλωσε ο μουσικός, ένα ψηφιδωτό προσωπικών και συλλογικών αναμνήσεων, που ακούγονται γνώριμες για όσους μεγάλωσαν στην Ελλάδα της δεκαετίας του ΄80. 

Τώρα η αναμονή λαμβάνει σιγά-σιγά τέλος, μιας και ο 8ος δίσκος του Δεληβοριά βρίσκεται προ των πυλών. Το «ΑΝΙΜΕ», όπως είναι ο τίτλος του άλμπουμ, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου από την Inner Ear, το πατρινό label που αποτελεί το δισκογραφικό σπίτι του μουσικού τα τελευταία χρόνια. Ο επερχόμενος δίσκος συμπληρώνει μια άτυπη τριλογία μαζί με τους δύο τελευταίους του «Ο Αόρατος Άνθρωπος» (2011) και «Καλλιθέα» (2015).

Για τον δίσκο διαβάζουμε στο δελτίο τύπου:

«Τραγούδια που γεννήθηκαν στην κινούμενη άμμο των ετών 2018-2022, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση και με την κιθάρα σαν ένα είδος προέκτασής της. 

»Ο έρωτας και η επικαιρότητα, η κοινωνία και ο εαυτός, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος και το παιδί, είναι μερικά απ’ τα παράθυρά του.

»Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη του Φοίβου, της μπάντας του και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλαδή  αρκετές ψυχές με το μέρος του.

»Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση».

Πέρα από τους στενούς συνεργάτες του Φοίβου Δεληβοριά (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) στο άλμπουμ θα συναντήσουμε και τους Βασίλη Ντοκάκη, Φώτη Σιώτα, Θοδωρή Ρέλλο, Δημήτρη Σιάμπο, Τζιμ Σταρίδα και Δημήτρη Κούρτη. 

Ως προθέρμανση, ο Φοίβος Δεληβοριάς έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το πρώτο single του δίσκου, «Απόψε Είμαι Κοντά Σου». Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα βίντεο κλιπ δια χειρός του επίσης μουσικού και σκηνοθέτη The Boy, δηλαδή του Αλέξανδρου Βούλγαρη.

Ακούτε και βλέπετε το «Απόψε Είμαι Κοντά Σου» παρακάτω:

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT