Τα μουσικά ονόματα που θα δούμε στο φετινό SNF Nostos Health

Τα μουσικά ονόματα που θα δούμε στο φετινό SNF Nostos Health

Το φεστιβάλ του ΙΣΝ επιστρέφει και φέτος στις 23 & 24 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ με ένα πλούσιο πρόγραμμα από το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει ένα μεγάλο φεστιβάλ, το SNF Nostos, κάτω από την ομπρέλα του οποίου χωράει η μουσική, η διασκέδαση, ο αθλητισμός, τα γράμματα και κάθε ενδιαφέρουσα πτυχή του πολιτισμού. 

Φέτος, το SNF Nostos επιστρέφει στη Health εκδοχή του, μιας κι η υγεία είναι το αγαθό που τα τελευταία δύο χρόνια δοκιμάστηκε σε όλο τον πλανήτη περισσότερο από οποιοδήποτε. Έτσι, στις 23 και 24 Ιουνίου το SNF Nostos Health θα καταλάβει με τις δράσεις του το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με εκδηλώσεις για όλους.

Από τη φετινή διοργάνωση δε θα λείπει το καθιερωμένη SNF Nostos Run, υπό την επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μουσικά ονόματα που θα δούμε στο φετινό SNF Nostos Health-1

Φέτος το SNF Nostos Conference θα είναι ξεχωριστό, μιας και το ΙΣΝ, σε συνεργασία με το iMEdD δημιούργησε το SNF Nostos Youth Advisory Committee ώστε να δώσει στους νέους ένα βήμα και να αναπτύξει διάλογο μαζί τους. Κεντρικό θέμα του SNF Nostos Conference θα είναι η υγεία, μιας και θα γίνει μια συζήτηση για την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ και τις βασικές αξίες που διέπουν όλα τα επιμέρους έργα της, αλλά θα θιχτούν και περαιτέρω θέματα γύρω από την υγεία. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί και  η έκθεση A template for Future Hospitals με τις αρχιτεκτονικές μακέτες των νοσοκομείων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία και σχεδιάζονται από τον Ρένζο Πιάνο και το Renzo Piano Building Workshop.

Οι Διάλογοι του ΙΣΝ που επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου θα έχουν τη δική τους συμμετοχή στο φεστιβάλ, με μια εκδήλωση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Social Media». 

H Μουσική του SNF Nostos Health

Η μουσική έχει κάθε χρόνο την τιμητική της στο SNF Nostos και το ίδιο κάνει και φέτος. Το reunion των Στέρεο Νόβα, η Νένε Τσέρι, οι Low, οι Yo La Tengo, οι Animal Collective, ο Τζον Κέιλ, είναι μερικά εκδεικτικά μόνο ονόματα που έχουν ανέβει στη σκηνή ως καλεσμένοι του φεστιβάλ.

Έτσι, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, η πρώτη μέρα του SNF Nostos Health θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο reggae πάρτυ, μιας και στη σκηνή του Ξέφωτου θα ανέβουν οι Locomondo. Αν και ελληνικής καταγωγής, το συγκρότημα έχει απόλυτα στραμμένο το βλέμμα της στον ήχο της Τζαμάικα, με τον οποίο έχει γίνει η πιο αναγνωρίσιμη ελληνική reggae μπάντα των τελευταίων αρκετών ετών. 

Όσο για την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ένα ξεχωριστό line up περιμένει όσους βρεθούν στο ΚΠΙΣΝ. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Good Job Nicky, τον οποίο γνωρίσαμε πέρυσι, αλλά έχει ήδη ξεχωρίσει στο εγχώριο μουσικό ποπ στερέωμα, μιας και αφουγκράζεται τον ήχο και την αισθητική του σήμερα με τρόπο που έλειπε από τα ελληνικά δεδομένα. 

Και από την Ελλάδα μεταφερόμαστε στην Αυστραλία, μιας και ο επόμενος που θα πάρει τη σκυτάλη στη σκηνή του Ξέφωτου θα είναι ο Αυστραλός ράπερ Masked Wolf. O 31χρονος έχει γίνει κυρίως γνωστός μέσα από το κομμάτι “Astronaut In The Ocean”, το οποίο, αν και κυκλοφόρησε το 2019, γνώρισε μεγάλη επιτυχία δύο χρόνια μετά, φτάνοντας μάλιστα το 2021 στο νούμερο 6 του αμερικανικού Billboard Hot 100.

Το μεγάλο βέβαια όνομα της βραδιάς θα είναι η Τζόρτζα Σμιθ ή αλλιώς, «η Βρετανή Αλίσια Κις». Η 24χρονη τραγουδίστρια συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2018 με το ντεμπούτο άλμπουμ της “Lost & Found”, το οποίο της χάρισε πέρα από κριτική αποδοχή και μία υποψηφιότητα για Grammy. Μένει να δούμε και ζωντανά αν δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα ονόματα της neo-soul και r’n’b.

Οι δύο μουσικές βραδιές θα κλείσουν όπως πάντα με ξεσηκωτικά dj sets αλλά και εντυπωσιακά laser projections -όσοι βρεθήκαμε στην περσινή εμφάνιση του Burna Boy, θυμόμαστε τα ανθρωπάκια από laser που σχηματίζονταν στον ουρανό, όσο από τα ηχεία ακουγόταν δυνατά το “Blinding Lights” του Weeknd.

Το πλήρες πρόγραμμα του SNF Nostos Health αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από την επίσημη σελίδα του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT