Ζωντανή ηχογράφηση από το 1989 στο Κίεβο κυκλοφορούν οι Sonic Youth υπέρ της Ουκρανίας

Ζωντανή ηχογράφηση από το 1989 στο Κίεβο κυκλοφορούν οι Sonic Youth υπέρ της Ουκρανίας

Τα έσοδα του live δίσκου θα διατεθούν για στήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη χώρα.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι Sonic Youth να έχουν πάρει ξεχωριστούς δρόμους ήδη από το 2011, με το κάθε μέλος της νεοϋορκέζικης μπάντας να αναμίχθηκε έκτοτε σε άλλα, σόλο ή μη, πρότζεκτ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχουν σταματήσει οι κυκλοφορίες με το όνομά τους. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές live ηχογραφήσεις των Sonic Youth, ακυκλοφόρητες ως εκείνη τη στιγμή, οι οποίες έχουν γίνει διαθέσιμες μόνο σε ψηφιακή μορφή, κυρίως μέσα από την Bandcamp σελίδα του συγκροτήματος. Δε λείπει πάντως και το ανέκδοτο στούντιο υλικό, όπως αυτό που ακούσαμε πριν λίγο καιρό στη συλλογή «In/Out/In».

Τώρα μια ακόμα live κυκλοφορία έρχεται από τους Sonic Youth, αυτή τη φορά για καλό σκοπό. Η μπάντα έκανε διαθέσιμη στο Bandcamp μια ζωντανή ηχογράφηση από εμφάνισή της στο Κίεβο το 1989 και τα έσοδα από αυτή την κυκλοφορία πρόκειται να διατεθούν στο World Central Kitchen που φροντίζει να αποστέλλει γεύματα στην Ουκρανία, αλλά και για περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια προς την εμπόλεμη χώρα. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Sonic Youth βάζουν ένα κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα σε κυκλοφορίες τους. Πέρυσι άλλωστε, είχαν αντίστοιχα βοηθήσει με τα έσοδα από δύο κυκλοφορίες τους τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος στις αμβλώσεις. 

Η ηχογράφηση της νέας αυτής κυκλοφορίας προέρχεται από μία περίοδο που οι Sonic Youth βρίσκονταν στο καλλιτεχνικό τους απόγειο, με την κυκλοφορία του δίσκου «Daydream Nation», δύο χρόνια πριν με το «Goo» καταφέρνουν να κάνουν και το εμπορικό τους breakthrough. 

Με πληροφορίες από το Pitchfork.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT