SoundCloud: Φέρνει την «Fan-Powered Friday» και αυξάνει κατά 100% τα έσοδα των καλλιτεχνών

SoundCloud: Φέρνει την «Fan-Powered Friday» και αυξάνει κατά 100% τα έσοδα των καλλιτεχνών

Άλλη μια μουσική πλατφόρμα στον δρόμο που χάραξε το Bandcamp

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2020 και εν μέσω καραντίνας, που περιόριζε σημαντικά τους τρόπους που ένας μουσικός μπορούσε να δει λεφτά στον λογαριασμό του, το Bandcamp λάνσαρε τις «Bandcamp Fridays». Με αυτές, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, η πλατφόρμα μουσικής μηδενίζει την προμήθειά του, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν απευθείαν στους καλλιτέχνες. 

Τα χνάρια του Bandcamp φαίνεται λοιπόν πως θέλει να ακολουθήσει τώρα μία άλλη πλατφόρμα, αυτή του SoundCloud, επίσης δημοφιλής ανάμεσα σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες. 

Στην προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας ενός πιο δίκαιου οικονομικού μοντέλου, το SoundCloud ανακοίνωσε τη «Fan-Powered Friday». Έτσι, την Παρασκευή 29 Απριλίου, η πλατφόρμα θα διπλασιάσει τα έσοδα των καλλιτεχνών για την ημέρα.

Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται να γιορτάσει τον έναν χρόνο από το «fan-powered» μοντέλο πληρωμής που υιοθέτησε το SoundCloud πέρυσι. Σύμφωνα με αυτό, τα χρήματα από τη συνδρομή κάθε χρήστη πηγαίνουν στους καλλιτέχνες τους οποίους ακούει και όχι γενικά στη δεξαμενή καλλιτεχνών που συγκεντρώνει η πλατφόρμα. 

Σύμφωνα με το SoundCloud, από την εν λόγω ενέργεια έχουν επωφεληθεί ως τώρα 135.000 μουσικοί. Δηλαδή, τον τελευταίο χρόνο 35.000 ανεξάρτητοι καλλιτέχνες έχουν γίνει μέρος της ενέργειας και το 97% των ακροατών έχουν πληρώσει τουλάχιστον 5 δολάρια απευθείας σε έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Έτσι οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες είχαν κατά μέσο όρο 60% μεγαλύτερα έσοδα σε σχέση με το παραδοσιακό μοντέλο πληρωμής. 

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT