Ο Μποτσέλι στον λόφο της Σάνης

Το Sani Festival συμπληρώνει 30 χρόνια με εντυπωσιακές συναυλίες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα χρόνια Sani Festival. Μια επιχειρηματική πρωτοβουλία που αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού, συνδέοντας τη γωνία αυτή του χάρτη της Ελλάδας με την παγκόσμια μουσική σκηνή. Φέτος θα φιλοξενήσει στο επίκεντρο της γιορτής του την επετειακή συναυλία του δημοφιλούς τενόρου Aντρέα Μποτσέλι.

Η ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς. Τρεις δεκαετίες, 385 συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις. Ελληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα, ανηφορίζουν εδώ και τριάντα χρόνια στη σκηνή του Sani Festival.

Τιμώντας τη συνεχή πορεία του, πιστό στην ποιότητα και στο κύρος των συναυλιών που προσφέρει, το φετινό εορταστικό Sani Festival παρουσιάζει ένα πανελλαδικά μοναδικό, εντυπωσιακό και ανατρεπτικά φρέσκο πρόγραμμα.

Ο λόφος της Σάνης θα υποδεχτεί ξένες και ελληνικές συναυλίες-σταθμούς για το φετινό καλοκαίρι. Ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν έπειτα από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που συνθέτουν τη φετινή γιορτή: Chucho Valdes, Paquito D’ Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof. Η ροκ και ποπ μουσική έρχονται να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στο μουσικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ, έναν θεσμό που συνεχώς εξελίσσεται.

Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων, ένδειξη ενός θεσμού που καινοτομεί και δημιουργεί, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα.

Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την εμβληματική συναυλία, και στη σκηνή του Sani Festival θα ανέβει ο Aντρέα Μποτσέλι, σε απόσταση αναπνοής από τον περιορισμένο αριθμό θεατών.

Τηλ. 2310-317.327 και 23740-99.400, www.sanifestival.gr, www.facebook.com/TheSaniFestival, twitter: @sanifestival, youtube: TheSaniFestival

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT