Μαγική τζαζ κάτω από την Ακρόπολη

Η περίφημη ορχήστρα Jazz at Lincoln Center σε μια μοναδική συναυλία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σπουδαία σύγχρονη ορχήστρα της τζαζ, η Jazz at Lincoln Center Orchestra, αποφάσισε να αφήσει για λίγο την έδρα της στο Μανχάταν και τη Νέα Υόρκη και να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Jazz at Lincoln Center θα έρθει στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας έξι από τους κορυφαίους μουσικούς της και τρεις εξαιρετικές ερμηνεύτριες – φωνές της τζαζ, με κορυφαία τη σπουδαία τραγουδίστρια Κάθριν Ράσελ.

Ο διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas (www.lifelinegr.org), σε συνεργασία με την IMG Artists και τη Visionary Culture, διοργανώνει αυτή τη μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση, προσκαλώντας στην Ελλάδα μια από τις διασημότερες ορχήστρες της τζαζ για μια συναυλία που έχει ως τίτλο «Jazz at Lincoln Center Presents: Songs We Love».

Θα τραγουδήσουν, εκτός από την υποψήφια για βραβείο Grammy Κάθριν Ράσελ, η Μπριάνα Τόμας και η Σένελ Τζονς, τις οποίες θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Γκέιμπ Μεντ στην τρομπέτα, Μάριελ Μπίλντστεν στο τρομπόνι, Λούκας Πίνο στα πνευστά, Μάθις Πικάρντ στο πιάνο, Μπάρι Στέφενσον στο μπάσο και Τ. Τζ. Ρέντικ στα ντραμς.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει ένα πανόραμα της ιστορίας της τζαζ, από τη γένεσή της το 1920, με την ντίξιλαντ τζαζ, το σουίνγκ και το μπούγκι γούγκι, τη χρυσή εποχή των λεγόμενων «κρούνερς» και των γυναικείων φωνών του ’30 και του ’40 αλλά και του ’50, για να περάσει μετά στο μπίμποπ και στην κουλ τζαζ, έως τη δεκαετία του ’60 και την έλευση της φρι τζαζ.

«Τραγούδια που αγαπάμε» είναι ο τίτλος της συναυλίας, καθώς αντλεί από το τρομερό «οπλοστάσιο» του μεγάλου American Songbook, με τα περίφημα κλασικά τραγούδια της τζαζ, τα λεγόμενα old standards, που συχνά προέκυψαν μέσα από μιούζικαλ, μελωδίες του Γκέρσουιν, του Κολ Πόρτερ και τόσων άλλων σπουδαίων τραγουδοποιών. Η βραδιά προσφέρεται για νοσταλγία αλλά και για μια μεγάλη ανασκόπηση μιας τεράστιας μουσικής παράδοσης.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για την υποστήριξη του Γ. Π. Νοσοκομείου «Αττικόν».
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00. Ωρα έναρξης: 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT