Η Ντούα Λίπα θα τραγουδούσε στο Μουντιάλ μόνο αν το Κατάρ εκπλήρωνε όλες τις δεσμεύσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ντούα Λίπα θα τραγουδούσε στο Μουντιάλ μόνο αν το Κατάρ εκπλήρωνε όλες τις δεσμεύσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κάπως έτσι, η ποπ σταρ διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να τραγουδάει στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στις φήμες που ήθελαν τη Ντούα Λίπα να τραγουδά στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ έδωσε η ίδια η τραγουδίστρια, με σχετική της ανάρτηση στο Instagram. 

Συγκεκριμένα, η 27χρονη Λονδρέζα με καταγωγή από το Κόσοβο, έγραψε αρχικά πως «Υπάρχουν πολλές φήμες ότι πρόκειται να εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα παίξω και δεν υπήρξε ποτέ κάποια διαπραγμάτευση για να εμφανιστώ». 

Όπως σχολίασε στη συνέχεια η ποπ σταρ, «Θα πανηγυρίζω για την Αγγλία από απόσταση και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν πήρε τα δικαιώματα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο». 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δηλώσει πως θα μποϊκοτάρουν το φετινό Μουντιάλ λόγω της πολιτικής κατάστασης στο Κατάρ και τις διακρίσεις του απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. 

Ο μόνος καλλιτέχνης που επιβεβαιωμένα θα εμφανιστεί στην τελετή έναρξης της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης είναι ο Γιουνγκ Κουκ των BTS, ενώ ο Ντίπλο, ο Κάλβιν Χάρις και ο Σον Πολ αναμένεται να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Fifa Fan κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. 

Η Ντούα Λίπα δεν είναι η πρώτη μουσικός που αρνείται να παίξει ζωντανά στο Κατάρ. Πριν λίγες μέρες, ο Ροντ Στιούαρτ αποκάλυψε πως απέρριψε πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών για να εμφανιστεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής. 

Με πληροφορίες από τον Guardian.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT