Πώς το «My, my, my Delilah» έγινε «Bye, bye, bye Delilah»

Πώς το «My, my, my Delilah» έγινε «Bye, bye, bye Delilah»

Το τραγούδι του Τομ Τζόουνς απαγορεύεται πλέον να τραγουδιέται από τις χορωδίες στην έναρξη των αγώνων ράγκμπι στο Principality Stadium της Ουαλίας για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά τραγούδια μπορούν να επιλέξουν για το ρεπερτόριό τους οι χορωδίες που θα τραγουδάνε στα ημίχρονα των αγώνων ράγκμπι στο Principality Stadium στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όχι όμως και το «Delilah» του Τομ Τζόουνς. 

Μπορεί το κομμάτι να είχε αφαιρεθεί ήδη από το 2015 από τις playlists του σταδίου, πλέον, όμως, απαγορεύεται να τραγουδιέται και από τις χορωδίες μέσα σε αυτό, όπως επιβεβαίωσε η διαχείριση του Principality, μιας και συνειδητοποίησε την προβληματική του φύση. 

Άλλωστε, οι στίχοι του «Delilah» αφηγούνται την ιστορία της δολοφονίας της ομώνυμης γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν αυτός μαθαίνει ότι εκείνη φλέρταρε με έναν άλλο άνδρα. Στη συνέχεια, ο σύζυγος ζητά από την Ντιλάιλα να τον συγχωρέσει, πάνω από το πτώμα της. 

Το «Delilah» είναι εδώ και χρόνια δημοφιλές ανάμεσα στους οπαδούς της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουαλίας, οι οποίοι, μπορούν να συνεχίσουν να το τραγουδάνε στο στάδιο, μιας και δεν υπήρξε κάποια σχετική απαγόρευση. 

Η απόφαση ήρθε ύστερα από την παραίτηση του προέδρου της Ουαλικής Ένωσης Ράγκμπι, μετά από κατηγορίες για περιστατικά σεξισμού, μισογυνισμού και ρατσισμού μέσα στην ένωση. 

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του σταδίου δήλωσε: «Η Ουαλική Ένωση Ράγκμπι καταδικάζει τη βία κάθε μορφής. Στο παρελθόν έχουμε ζητήσει συμβουλές από ειδικούς για το ζήτημα της απαγόρευσης του τραγουδιού και με όλο τον σεβασμό, έχουμε επίγνωση ότι είναι προβληματικό και απογοητεύει κάποιους οπαδούς λόγο του θέματός του». 

Πάντως, στο παρελθόν έχει τραγουδήσει και ο ίδιος ο Τομ Τζόουνς το «Delilah» πριν από αγώνα ράγκμπι:

Με πληροφορίες από το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT