Κριστίν Μακβί: Αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της

Κριστίν Μακβί: Αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της

Η τραγουδίστρια και στιχουργός του βρετανο-αμερικανικού συγκροτήματος Fleetwood Mac πέθανε στις 30 Νοεμβρίου, σε ηλικία 79 ετών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αιτία θανάτου της Κριστίν Μακβί, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών στις 30 Νοεμβρίου, αποκαλύφθηκε.

Η τραγουδίστρια και στιχουργός του βρετανο-αμερικανικού συγκροτήματος Fleetwood Mac πέθανε από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με αναφορά στο πιστοποιητικό θανάτου της.  

Το πιστοποιητικό, το οποίο έχει στην κατοχή του ο ιστότοπος The Blast, κατέγραφε το εγκεφαλικό ως την κύρια αιτία θανάτου. Σύμφωνα με το νοσοκομείο Mayo Clinic, «ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου διακόπτεται ή μειώνεται, εμποδίζοντας τον εγκεφαλικό ιστό να πάρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά». 

Η δευτερεύουσα αιτία θανάτου που αναφέρεται στο πιστοποιητικό ήταν «μεταστατική κακοήθεια άγνωστης προέλευσης». Οπως αναφέρει το Blast, «ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο σώμα της όπου δεν ανιχνεύεται η κύρια πηγή ή ο όγκος». 

Επιπλέον, η Μακβί είχε κολπική μαρμαρυγή.

Τον Νοέμβριο, η οικογένειά της δήλωσε ότι η τραγουδίστρια «πέθανε ήρεμα» αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες. Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, η ίδια δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή, περιγράφοντας ένα χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη που καθιστούσε δύσκολη την ορθοστασία. 

«Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν τη θλίψη μας για τον θάνατο της Κριστίν Μακβί», είπαν σε κοινή ανακοίνωση τα μέλη των Fleetwood Mac μετά τον θάνατό της. «Ηταν μοναδική, ιδιαίτερη και πολύ ταλαντούχα. Η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε να έχει κανείς στο συγκρότημά του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κανείς στη ζωή του. Ημασταν τόσο τυχεροί που μοιραστήκαμε μια ζωή μαζί της. Μεμονωμένα και μαζί, αγαπήσαμε την Κριστίν και είμαστε ευγνώμονες για τις υπέροχες αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει». 

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times, το The Blast 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT