Οι Abba αποκλείουν την εμφάνισή τους στην Eurovision της Σουηδίας

Οι Abba αποκλείουν την εμφάνισή τους στην Eurovision της Σουηδίας

Το 2024 είναι η 50ή επέτειος από τότε που το σουηδικό συγκρότημα, Abba, με το τραγούδι «Waterloo», κέρδισε τον διαγωνισμό.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα αποτελέσματα του φετινού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, η Σουηδία είναι η χώρα που θα διοργανώσει την 68η εκδοχή του χρόνου. 

Το 2024 είναι και η 50ή επέτειος από τότε που το σουηδικό συγκρότημα, Abba, με το τραγούδι «Waterloo», κέρδισε τον διαγωνισμό. Κι ενώ οι eurofans περιμένουν μια επανένωση των μελών επί σκηνής, οι Μπένι Αντερσον, Μπιορν Ουλβέους, Ανιέτα Φέλτσκογκ και Ανι-Φριντ Λίνγκσταντ δήλωσαν πως δεν θα παρευρεθούν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της μουσικής. 

Τον τελευταίο χρόνο, οι Abba δίνουν συναυλίες στο Λονδίνο για εκατομμύρια ανθρώπους, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από το σπίτι τους. Αντί γι’ αυτούς, στη σκηνή εμφανίζονται τα ολογράμματά τους.  

Οσον αφορά τη Eurovision, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως η μπάντα θα διαγωνιστεί του χρόνου ως εκπρόσωπος της Σουηδίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναπαίξει μαζί από τότε που βρέθηκαν καλεσμένοι της εκπομπής του Νόελ Εντμοντς «The Late Late Breakfast Show», στο BBC, το 1992. 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του BBC Newsnight, την Πέμπτη το απόγευμα, ο Αντερσον είπε πως «δεν υπήρχε περίπτωση» το συγκρότημα να επανενωθεί ή να περπατήσει μαζί ξανά τη σκηνή της Eurovision. «Δεν το θέλω. Κι αν το θέλω εγώ, δεν θα το θέλουν και οι υπόλοιποι. Είναι το ίδιο και για τους τέσσερις». 

Ο Ουλβέους πρόσθεσε ότι «μπορούμε να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια των Abba χωρίς να είμαστε στη σκηνή». 

Τα σχόλιά τους, ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι πιθανόν να δούμε τους Abbatars στη θέση τους – τις διαδικτυακές εκδοχές των Abba, που αυτή τη χρονική περίοδο παίζουν στο Λονδίνο, σε sold out σημεία, κάθε βράδυ.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν αυτό το multimedia υπερθέαμα από τότε που «άνοιξε», τον περασμένο Ιούνιο, στην αρένα του πάρκου Queen Elizabeth Olympic Park. 

Οι Abba, που πούλησαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ, ήταν οι πρώτοι Σουηδοί που εξασφαλίζουν την πρώτη θέση στη Eurovision. 

Φέτος, στην κορυφή βρέθηκε η Λορίν, με το τραγούδι «Tattoo». Ηταν η δεύτερη φορά που κερδίζει τον διαγωνισμό, μετά το 2012, με το «Euphoria». 

Με πληροφορίες από το The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT