ΗΠΑ: Πίτερ Γκάμπριελ, Μπίλι Αϊλις και Ρούφους Γουέινραϊτ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της βίας

ΗΠΑ: Πίτερ Γκάμπριελ, Μπίλι Αϊλις και Ρούφους Γουέινραϊτ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της βίας

Ο συνασπισμός καλλιτεχνών της μουσικής και της υποκριτικής «Artist for Action to Prevent Gun Violence» στοχεύει στην έμπνευση ανθρώπων να προσφέρουν εθελοντικά και να ψηφίσουν ώστε να τερματιστεί η βία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον συνασπισμό καλλιτεχνών της μουσικής και της υποκριτικής «Artist for Action to Prevent Gun Violence» (Καλλιτέχνης υπέρ της Δράσης για την Πρόληψη της Ενοπλης Βίας) που στοχεύει στην έμπνευση ανθρώπων να προσφέρουν εθελοντικά, να κάνουν δωρεές και να ψηφίσουν ώστε να τερματιστεί η βία στις ΗΠΑ, εντάχθηκαν πολλά μεγάλα ονόματα. Πιο συγκεκριμένα στην οργάνωση εντάχθηκαν, οι Νάιλ Ρότζερς, Πίτερ Γκάμπριελ, Μπίλι Αϊλις, Ρούφους Γουέινραϊτ

Θα ξεκινήσει, λοιπόν, μια σειρά από ζωντανές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης συναυλίας των Bush και ειδικών προσκεκλημένων τους στο Irving Plaza της Νέας Υόρκης, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Με επικεφαλής τον μουσικό Μαρκ Μπάρντεν, ο γιος του οποίου ήταν ένα από τα 26 θύματα που δολοφονήθηκαν σε ένοπλο επεισόδιο στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, στην οργάνωση συμμετέχουν τα συγκροτήματα Pixies, Halestorm, Little Big Town κ.α.

«Μετά τη δολοφονία του γιου μου Ντάνιελ στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, έβαλα την καριέρα μου ως επαγγελματίας κιθαρίστας σε αναμονή για να αφοσιωθώ στην πρόληψη της ένοπλης βίας» είπε ο Μπάρντεν, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Variety. «Σας παρακαλώ ελάτε μαζί μου και με εκατοντάδες άλλους καλλιτέχνες, μουσικούς, ηθοποιούς, αθλητές για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την παράλογη βία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Πίτερ Γκάμπριελ «Τόσοι πολλοί μάταιοι θάνατοι. Τόσα βάσανα. Χρειάζεται απλώς λίγη κοινή λογική». 

Η συναυλία θα είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη. Μουσική εκδήλωση προγραμματίζεται τον Δεκέμβριο με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «A Father’s Promise» που οδήγησε στη δημιουργία του συνασπισμού «Artist for Action to Prevent Gun Violence».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT