Πολ Σάιμον: «Αρχίζω να αποδέχομαι ότι χάνω την ακοή μου»

Πολ Σάιμον: «Αρχίζω να αποδέχομαι ότι χάνω την ακοή μου»

Ο Αμερικανός μουσικός μίλησε δημόσια για την σχεδόν ολική απώλεια της ακοής του και την επιρροή που αυτή έχει στις συναυλίες του

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πολ Σάιμον δήλωσε ότι «αρχίζει να αποδέχεται» την σχεδόν ολική απώλεια της ακοής του στο αριστερό αυτί, η οποία επηρεάζει την ικανότητα να παίζει μουσική σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις. 

Μιλώντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ «In Restless Dreams: The Music of Paul Simon», ο 81χρονος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πρώην μέλος του μουσικού ντουέτου Simon & Garfunkel, είπε ότι ακόμα δεν έχει αποδεχθεί πλήρως αυτή την απώλεια. 

«Παίζω κιθάρα κάθε μέρα. Είναι το μουσικό όργανα που μου επιτρέπει να εκφραστώ δημιουργικά. Αλλά είναι και αυτό στο οποίο βρίσκω παρηγοριά όταν αισθάνομαι…ο,τιδήποτε. Οπότε είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Κάτι συμβαίνει μέσα σου όταν έχεις κάποιου είδους αναπηρία η οποία αλλάζει την επίγνωσή σου ή τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς στη ζωή». 

Ο ίδιος τόνισε ότι από τον Μάιο όποτε ανακοίνωσε τη διάγνωσή του, δεν υπάρχει βελτίωση. «Σε μια εβδομάδα από τώρα θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με δύο κιθαρίστες οι οποίοι θα παίξουν τα σημεία που έπαιξα εγώ στην ηχογράφηση του δίσκου για να δω αν μπορώ να τραγουδήσω το κομμάτι. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα ενσωματώσω τη φωνή με τις κιθάρες». 

Τον Μάιο, ο Σάιμον αποκάλυψε ότι η απώλεια της ακοής προέκυψε την ώρα που έγραφε μουσική για το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, Seven Psalms. 

Το ντοκιμαντέρ «In Restless Dreams» καταγράφει τις έξι δεκαετίες στην καριέρα του μουσικού. Πιο συγκεκριμένα, το φιλμ διάρκειας τρεισήμισι ωρών καλύπτει τα χρόνια που ο Σάιμον έπαιζε μουσική με τον παιδικό του φίλο Αρτ Γκαρφάνκελ, την ηχογράφηση του επιτυχημένου σόλο άλμπουμ του «Graceland» (1986) και την εποχή που ηχογραφούσε στο στούντιο του σπιτιού του στο Τέξας. 

Με πληροφορίες από το The Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT