O Σούφγιαν Στίβενς πάσχει από το σύνδρομο Γκιγιέν – Μπαρέ: «Δεν μπορούσα να περπατήσω»

O Σούφγιαν Στίβενς πάσχει από το σύνδρομο Γκιγιέν – Μπαρέ: «Δεν μπορούσα να περπατήσω»

«Τον προηγούμενο μήνα, ξύπνησα ένα πρωί και δεν μπορούσα να περπατήσω. Τα χέρια, τα μπράτσα και τα πόδια μου ήταν μουδιασμένα»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός Σούφγιαν Στίβενς αποκάλυψε την Τετάρτη ότι νοσηλεύτηκε εξαιτίας της διάγνωσής του με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν – Μπαρέ

Ο Στίβενς μοιράστηκε τα νέα με τους θαυμαστές του μέσω μιας ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του. 

«Τον προηγούμενο μήνα, ξύπνησα ένα πρωί και δεν μπορούσα να περπατήσω. Τα χέρια, τα μπράτσα και τα πόδια μου ήταν μουδιασμένα. Δεν είχα τη δύναμη ή την ικανότητα να μετακινηθώ. Ο αδερφός μου, με πήγε στα επείγοντα και μετά από μια σειρά εξετάσεων, οι νευρολόγοι έκαναν τη διάγνωση. Εχω αυτοάνοσο νόσημα που ονομάζεται σύνδρομο Γκιγιέν – Μπαρέ».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στο σύνδρομο Γκιγιέν – Μπαρέ, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος «επιτίθεται» στο περιφερικό νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα τη μυϊκή αδυναμία, την απώλεια της αίσθησης στα άκρα, προβλήματα στην κατάποση και την αναπνοή. 

Ο – βραβευμένος με Γκράμι – καλλιτέχνης πρόσθεσε ότι για εβδομάδες βρισκόταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, ενώ το ιατρικό προσωπικό εργαζόταν για να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «πολύ τρομακτική» εμπειρία. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Στίβενς υποβάλλεται σε «εντατική φυσικοθεραπεία και ενδυνάμωση για να επαναφέρει το σώμα του σε φόρμα και να μάθει να περπατά ξανά». 

Ο τραγουδιστής πίσω από επιτυχίες όπως το «Mystery of Love» παραμένει αισιόδοξος παρά την επίπονη διαδικασία. 

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν το σύνδρομο, μαθαίνουν να περπατούν ξανά χωρίς βοήθεια μέσα σε ένα χρόνο, οπότε είμαι αισιόδοξος. Είμαι μόλις στη δεύτερη εβδομάδα αποκατάστασης αλλά πηγαίνει καλά και εργάζομαι σκληρά ώστε να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Είμαι αποφασισμένος να γίνω καλά και έχω γύρω μου μια πολύ καλή ομάδα. Θέλω να γίνω καλά». 

Ο Στίβενς ανέφερε επίσης ότι αυτή η περιπέτεια τον εμπόδισε να προωθήσει το επερχόμενο, δέκατο άλμπουμ του «Javelin» το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου. 

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT