Πώς ένα βίντεο 19 δευτερολέπτων στο TikTok έγινε το χιτ του καλοκαιριού

Πώς ένα βίντεο 19 δευτερολέπτων στο TikTok έγινε το χιτ του καλοκαιριού

Μία 27χρονη από το Μανχάταν κατάφερε να κλείσει συμφωνία με τη Universal Music και να παίξει στις μεγαλύτερες electro σκηνές της Νέας Υόρκης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψάχνω έναν άντρα που να ασχολείται με τα οικονομικά, να έχει trust fund, με ύψος 1,95 και μπλε μάτια», τραγουδούσε ακαπέλα στην κάμερα η Μέγκαν Μπόνι, μασώντας τσίχλα, και είναι βέβαιο πως όταν ανέβασε το πρόχειρο κλιπάκι 19 δευτερολέπτων στο TikTok, στις 30 Απριλίου, ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί όσα θα επακολουθούσαν.

«Μπορεί κάποιος να το κάνει κανονικό τραγούδι παρακαλώ; Ετσι για πλάκα», είχε γράψει στη λεζάντα η Μέγκαν, στο σχετικά άσημο, τότε, προφίλ της με ψευδώνυμο “Girl on Couch”.

@girl_on_couch

Can someone make this into an actual song plz just for funzies

♬ original sound – Girl On Couch

Μέσα σε λίγες ώρες, ο αλγόριθμος και η κοινότητα του TikTok φρόντισαν να απογειώσουν τη δημοφιλία του ερασιτεχνικού βίντεο, αναδεικνύοντάς το σε διεθνές viral, με την ανάρτησή της Μπόνι να μετρά, έως και σήμερα, πάνω από 32 εκατομμύρια θεάσεις. 

Ομως, ακόμα και αυτά τα εκατομμύρια views αποτελούν ένα κλάσμα του «πολιτισμικού» αντίκτυπου που είχε η περιπαιχτική έμπνευση της 27χρονης από το Μανχάταν στην ψηφιακή σφαίρα: εκατοντάδες μουσικοί και DJ’s από όλο τον κόσμο που είδαν το βίντεο της, «πλημμύρισαν» σύντομα το TikTok με electro, pop και trance μουσικές παραγωγές με τη φωνή της Μπόνι, εξασφαλίζοντας πολλαπλάσια απήχηση στο κομμάτι.

Τα μουσικά βίντεο άρχισαν να μετοικούν με αστραπιαίο ρυθμό και στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες και, από εκεί, στον πραγματικό κόσμο: χιλιάδες θεατές στο Brooklyn Mirage της Νέας Υόρκης χόρεψαν σε μία rave εκδοχή και ο δημοφιλής λογαριασμός Litquidity με 848.000 ακολούθους στο Instagram, χαρακτήρισε το βίντεο της 27χρονης «επίσημο ύμνο του φετινού καλοκαιριού στα χρηματοοικονομικά».

Σε ένα remix των DJ Loud Luxury, η Μπόνι επέστρεψε με… νέους στίχους: «Παιδιά, ακόμα ψάχνω για τον άντρα μου. Θα με βοηθήσετε να τον βρω;»

@loudluxury not the john summit linkedin pic 😭 #summer2024 #remix #festival #newyork ♬ original sound – LOUD LUXURY

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Μέγκαν Μπόνι κατάφερε να κλείσει συμφωνία με την Universal Music και το μοναδικό, για την ώρα, single της, έχει πάνω από 560.000 μηνιαίους ακροατές στο Spotify.

«Ελπίζω οι “μπροζ” των οικονομικών να μην είναι πολύ θυμωμένοι μαζί μου», δήλωσε σε συνέντευξή της. «Αστειευόμουν για εκείνα τα κορίτσια που είναι ανύπαντρα και παραπονιούνται για το γεγονός ότι είναι ανύπαντρα, αλλά έχουν αυτή τη μακριά λίστα με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άνδρας», λέει η Μπόνι, επιμένοντας πως πρόκειται για ένα τραγούδι αυτοσαρκαστικό αφού, πρώτα και κύρια, αστειεύεται με τον single εαυτό της. 

Η απρόσμενη επιτυχία μπήκε με πρωτοφανή ταχύτητα στο ψηφιακό πάνθεον της ποπ κουλτούρας, αποτελώντας με τη σειρά της αφορμή για παρωδίες, βίντεο κοινωνικοπολιτικού σχολιασμού και… στατιστικές αναλύσεις για το πόσοι (λίγοι) είναι οι άνδρες με τα χαρακτηριστικά των στίχων στις ΗΠΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT