Σίσι Χιούστον: Εφυγε από τη ζωή η σταρ της γκόσπελ και μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον

Σίσι Χιούστον: Εφυγε από τη ζωή η σταρ της γκόσπελ και μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον

Υπήρξε χαρισματική τραγουδίστρια, προικισμένη με μια ισχυρή και δυναμική φωνή και για δεκαετίες επιδραστική μορφή στους κύκλους της γκόσπελ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε χθες, Δευτέρα, στο σπίτι της στο Νιούαρκ η Σίσι Χιούστον, σταρ της γκόσπελ σκηνής, βραβευμένη με Grammy, μητέρα και καθοδηγήτρια της θρυλικής Γουίτνεϊ Χιούστον

Υπήρξε χαρισματική τραγουδίστρια, προικισμένη με μια ισχυρή και δυναμική φωνή και για δεκαετίες επιδραστική μορφή στους κύκλους της γκόσπελ. Βραβεύτηκε με Grammy για τους δίσκους «Face to Face» το 1997 και «He Leadeth Me» το 1999, ενώ στη διάρκεια της καριέρας της είχε κάνει φωνητικά για την Αρίθα Φράνκλιν και τον Ελβις Πρίσλεϊ

Σίσι Χιούστον: Εφυγε από τη ζωή η σταρ της γκόσπελ και μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον-1
Με την κόρη της, Γουίτνεϊ Χιούστον [AP Photo/Evan Agostini, file].

Ούσα μέλος μιας καλλιτεχνικής οικογένειας, η Σίσι Χιούστον ενθάρρυνε την κόρη της Γουίτνεϊ στα πρώτα της βήματα, ενώ στη διάρκεια της λαμπερής καλλιτεχνικής διαδρομής της κόρης της υπήρξαν φορές που τραγούδησαν μαζί στη σκηνή. 

Το 2012 η Γουίτνεϊ Χιούστον –η οποία για χρόνια έδινε μάχη με τις εξαρτήσεις– βρήκε τραγικό θάνατο στην μπανιέρα της, ενώ η κόρη της Γουίτνεϊ, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, έφυγε από τη ζωή τρία χρόνια αργότερα με παρόμοιο τρόπο. 

Σε αντίθεση με την κόρη της Γουίτνεϊ, η Σίσι έγινε ευρύτερα γνωστή σε μεγαλύτερη ηλικία. Οπως είχε δηλώσει στο περιοδικό Jet το 1998: «Πολλά πράγματα έχουν έρθει αργά στη ζωή και νιώθω σαν να ξεκινά μια ολότελα νέα καριέρα. Δεν μετανιώνω για το πώς οργάνωσα και έζησα τη ζωή μου και είμαι περήφανη για ό,τι έχω γίνει». 

Ο καθηγητής Δημοσιογραφίας Μπομπ Ντάρντεν, συγγραφέας πολλών βιβλίων για την γκόσπελ σκηνή, έχει πει πως η Σίσι Χιούστον υπήρξε μια σημαντική μορφή όχι επειδή πούλησε πολλούς δίσκους, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε τους ανθρώπους με τη δουλειά της. 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στους New York Times το 1983 είχε μιλήσει για όσα την εμπνέουν: «Ολα προέρχονται από μέσα μου. Αυτό που νιώθω, το τραγουδάω».

Με πληροφορίες από New York Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT