Η εμπειρία, συνδετικός κρίκος των μαθητών με τη μουσική

Η εμπειρία, συνδετικός κρίκος των μαθητών με τη μουσική

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα στην Παλλήνη λειτουργεί το ομώνυμο Ωδείο. Από πέρυσι διοικείται καλλιτεχνικά από τη διαπρεπή πιανίστρια Εφη Αγραφιώτη, η οποία αμέσως μόλις το ανέλαβε ξεκίνησε με δυναμικά, αποφασιστικά βήματα την υλοποίηση της αρχής της: «Η πρώτη αρχή για την επαφή με τη μουσική είναι η εμπειρία». Οι μαθητές έχουν, λοιπόν, την ευκαιρία να παίζουν όχι μόνον σε τρεις αμιγώς μαθητικές συναυλίες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αλλά κάποιοι εξ αυτών, κάθε φορά, παίζουν σε άλλες τέσσερις συναυλίες, που έχουν τον γενικό τίτλο «Mε καφέ και μπισκοτάκι» και οι οποίες ξεκινούν πάντα με μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, ακολουθούμενους από εκκολαπτόμενους ταλαντούχους νέους μουσικούς της ελληνικής μουσικής οικογένειας και στο αποκορύφωμα κάθε συναυλίας εμφανίζονται διακεκριμένες μουσικές προσωπικότητες. Ετσι ζωγραφίζεται στα μάτια μαθητών και κοινού, η πορεία του αρχάριου μικρού μαθητή προς την ολοκλήρωση των σπουδών και τη σολιστική σταδιοδρομία, κάτι που εξοικειώνει τα παιδιά με τη μουσική ως εμπειρία και τα κάνει να προσελκύονται από την προσπάθεια για την επίτευξη ενός τόσο ωραίου στόχου και να συνειδητοποιούν την αξία της μελέτης.

Ολες οι συναυλίες του κύκλου έχουν ένα θέμα. Η επόμενη συναυλία της σειράς έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Θέμα της, η μουσική από τον κινηματογράφο. Θα ακουστούν γνωστά μουσικά θέματα από είκοσι και πλέον ταινίες, γραμμένα από σπουδαίους συνθέτες του κινηματογράφου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο Γιώργος Κοντραφούρης και το τρίο του θα παίξουν μουσική από τις ταινίες του Ντίσνεϊ. Ο σπουδαίος τζαζ μουσικός με την παγκόσμια πορεία λέει πως «το να παίζεις για ένα κοινό σαν αυτό είναι σπάνια εμπειρία όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για μας. Πρέπει να υποστηρίζονται από μας ωδεία σαν αυτό, που βάζει τη μουσική σαν βίωμα στη θέση ενός τεράστιας σημασίας μαθήματος».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT