Plisskën Festival με φόντο (και) τον συναυλιακό τουρισμό

Plisskën Festival με φόντο (και) τον συναυλιακό τουρισμό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής στην Αθήνα. Που εξελίσσεται, βελτιώνεται, και ακούγεται – ακούγεται και στο εξωτερικό. Το Plisskën Festival, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με τη λίστα των καλεσμένων να δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό ψηφιδωτό, γίνεται ένας πόλος έλξης μουσικόφιλων. Ηταν και η αναφορά που έγινε σε αυτό από το «Pitchfork», ίσως το πιο σημαντικό διαδικτυακό μαγκαζίνο εναλλακτικής μουσικής, που το συμπεριέλαβε τόσο στα καλύτερα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2013, όσο και στις καλύτερες προτάσεις για το 2014 (στην ίδια λίστα με τα ξακουστά Coachella Valley, Primavera Sound και Sonar – οποία τιμή!), που μεγάλωσε ακόμη την προσμονή. Φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών να δημιουργήσουν ένα φεστιβάλ για το οποίο αξίζει να ταξιδέψει κανείς, να συνδυάσει τις διακοπές του στην καλοκαιρινή Ελλάδα με ένα έντονο μουσικά διήμερο. Festival goers. Συναυλιακός τουρισμός. Κάθε χρόνο χιλιάδες Ελληνες ταξιδεύουν στο εξωτερικό για μουσικά φεστιβάλ – ειδικά στα Primavera της Βαρκελώνης, Sziget στη Βουδαπέστη, Exit στο Νόβισαντ όπου ακούς διαρκώς ελληνικά. Γιατί όχι και το αντίστροφο. Ειδικά μετά την έξυπνη κίνηση το φεστιβάλ να τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ούτως ή άλλως είναι μια διοργάνωση με φρέσκο ήχο που αξίζει να ακουστεί προς τα έξω.

Κι όσον αφορά τους καλεσμένους του φετινού Plisskën, δημιουργήθηκε ένα πληθωρικό πλέγμα ποικίλων τάσεων που αποφεύγει το «ξαναζεσταμένο φαγητό» και ποντάρει στο καινούριο και το μίνιμαλ. Γίνεται λόγος για το καλύτερο line up που έχει ανακοινώσει το φεστιβάλ από τη γέννησή του πριν από τέσσερα χρόνια. Νέα, ανερχόμενα συγκροτήματα και παλιές καραβάνες που δεν έχουν ακόμη χάσει τη λάμψη τους, ηλεκτρισμός και κιθάρες, ένταση και μελωδίες, stand up comedy και DJ sets μέχρι αργά υπό την επιμέλεια των Black Athena. Περισσότερα από πενήντα σχήματα απ’ όλον τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και αξιόλογα εγχώρια. 65daysofstatic, Fink, Soft Moon, Black Lips, Vitalic, Fuck Buttons, Imam Baildi, Dub Pistols, Plastic Flowers, Wild Beasts, Girls Against Boys, Wooden Shjips και πολλοί ακόμη, θα ανέβουν στις πέντε σκηνές του φεστιβάλ. Και όπως θα ξέρουν οι φεστιβαλιζόμενοι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά σε μια τέτοια διοργάνωση από το να τρέχεις από τη μία σκηνή στην άλλη. Δεν υπάρχει πιο όμορφο δίλημμα από το να μην ξέρεις σε ποιο stage να παρευρεθείς. Κι ο ενθουσιασμός, λοιπόν, είναι διάχυτος. Και η αντίληψη ότι σιγά σιγά δημιουργείται ένα μεγάλο αθηναϊκό φεστιβάλ για το οποίο θα καμαρώνουμε. Πληροφορίες στο www.plisskenfestival.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT