Ξανά Grand Prix Μαρία Κάλλας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δύο χρόνια σιωπής έρχεται ξανά στο προσκήνιο το Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα (έως το Σάββατο 11/10).

Η μεγάλη γιορτή του μέλλοντος της όπερας διοργανώνεται φέτος για τριακοστή όγδοη χρονιά από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum. Η συνέχεια του έγινε δυνατή με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ (2007-2013).

Πενήντα δύο νέοι λυρικοί τραγουδιστές από 15 χώρες βρίσκονται στην Αθήνα και διαγωνίζονται για το μεγάλο βραβείο.

Αύριο και την Πέμπτη στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού (έναρξη στις 2.30 μ.μ. απαραίτητη η κράτηση θέσεων). Το Σάββατο (11/10) στο Θέατρο Ολύμπια της Λυρικής Σκηνής (7.30 μ.μ.) θα δοθεί ο τελικός με την Ορχήστρα της ΕΛΣ να συνοδεύει τους νέους καλλιτέχνες υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Τη φετινή κριτική επιτροπή απαρτίζουν διάσημοι ερμηνευτές, δάσκαλοι και συντελεστές της όπερας. Πρόκειται για τους Cheryl Studer (σοπράνο, Πρόεδρος της επιτροπής), Martina Arroyo (σοπράνο), Christian Carlstedt (casting manager της Bayerische Staatsoper της Γερμανίας), Dame Gwyneth Jones (σοπράνο), Peter Katona (casting manager της Οπερας του Κόβεντ Γκάρντεν), Μύρων Μιχαηλίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής), Μίλτος Λογιάδης (αρχιμουσικός), Sherrill Milnes (βαρύτονος) και Guy Montavon (γενικός διευθυντής της Οπερας της Ερφούρτης στη Γερμανία).

Το Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας ιδρύθηκε το 1975 από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UNESCO.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT