Ο Μακ Μπράιντ στο Gazarte

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια το τζαζ τρίο του Κρίστιαν Μακ Μπράιντ γυρίζει όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας μια εκδοχή της τζαζ αρκετά ιδιαίτερη, με έντονη ενέργεια και πολύ μεγάλο πλούτο στον ρυθμό. Ο βιρτουόζος Αμερικανός μπασίστας έχει «αποστάξει» όλες τις εμπειρίες του από ποικίλες μουσικές περιπλανήσεις και συνεργασίες, γι’ αυτό, εκτός από εξαιρετικά δημοφιλής, χαρακτηρίζεται ένας μουσικός που ασκεί επιρροή στον χώρο της τζαζ – αν και μόλις 42 ετών. Στις 25 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί με τους δύο δεξιοτέχνες συνεργάτες του στο Gazarte το οποίο συνεχίζει και φέτος να κάνει ενδιαφέρουσες μετακλήσεις από τον χώρο της τζαζ – κάτι πολύ ευχάριστο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είναι και τόσες πολλές οι μουσικές σκηνές που αγαπούν αυτό το είδος.

O Κρίστιαν Μακ Μπράιντ απέκτησε κλασική παιδεία στην περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, αλλά πάντα «λοξοκοιτούσε», ήθελε να συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη. Εύκολα το καταλαβαίνει κανείς αν ρίξει μια ματιά σε μερικές από τις συνεργασίες του. Σόνι Ρόλινς, Τσικ Κορία, Χέρμπι Χάνκοκ, Πατ Μέθενι, Αϊζακ Χέιζ, Τσάκα Καν, Νάταλι Κόουλ, Στινγκ, Μπρους Χόρνσμπι, Roots, Κουίν Λατίφα. Δεν λείπουν και συμπράξεις από τον χώρο της όπερας, όπως αυτή με τη γνωστή σοπράνο Kathleen Battle. Ολη αυτή η «περιουσία» έχει διαμορφώσει την πολύπλευρη μουσική του προσωπικότητα αλλά και την ικανότητά του να γεφυρώνει μακρινά, εκ πρώτης όψεως, μουσικά πεδία.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά, για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση, έχει τίτλο«Out There» και πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση των μουσικών εμπειριών του, δοσμένη μέσα από τη σύμπραξή του με τον νεαρό πιανίστα και ανερχόμενο ταλέντο Κρίστιαν Σαντς και τον σημαντικό ντράμερ Ρόντνεϊ Γκριν, στενό συνεργάτη των Κένι Μπάρον, Νταϊάν Ριβς, Σίρλεϊ Σκοτ και Νίκολας Πέιτον.

Πάντως και η συνέχεια στο Gazarte θα είναι… τζαζ. Στις 15/11 δίνει συναυλία ο κιθαρίστας Κουρτ Ροζενβίνκελ και στις 16/11 η Νεοϋορκέζα τραγουδίστρια Στέισι Κεντ που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν χρόνο μετά τον πολύ καλό δίσκο της «Candid moments».

Βουτάδων 34, Αθήνα, τηλ. 210-34.60.347.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT