Η Αθήνα, σταθμός στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία της Ζυλιέτ Γκρεκό

Η Αθήνα, σταθμός στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία της Ζυλιέτ Γκρεκό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άρωμα παρισινό, ο θρύλος του γαλλικού τραγουδιού, η Ζυλιέτ Γκρεκό έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία. «Merci» είναι ο τίτλος της διεθνούς περιοδείας της, με την οποία αποχαιρετά το μεγάλο κοινό της σε όλον τον κόσμο. Με σταθμούς τη Φρανκφούρτη, την Αθήνα, το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις, η Ζυλιέτ Γκρεκό θέλει να ευχαριστήσει τους θαυμαστές της και να τους εκφράσει τη δική της ευγνωμοσύνη για την αγάπη τους, τόσες δεκαετίες.

Στην Αθήνα, θα τραγουδήσει στο Παλάς, την Κυριακή 1η Μαρτίου. Αυτή η ψιλόλιγνη, μελαχρινή φιγούρα με την τόσο χαρακτηριστική φωνή έγιινε σύμβολο της Ευρώπης μετά τον πόλεμο. Η συνεισφορά της στο γαλλικό τραγούδι είναι σχεδόν μυθική. Λάτρεψε το στυλ των μποέμ και την κουλτούρα της μεταπολεμικής εποχής στη Γαλλία και πολύ γρήγορα η αισθησιακή φωνή της ταυτίστηκε με έναν ολόκληρο κόσμο και ένα τρόπο ζωής. Ταυτίστηκε με το κίνημα των υπαρξιστών και θεωρήθηκε ιέρεια – σύμβολο για την μεταπολεμική γαλλική τέχνη και διανόηση. Σύντροφος του Μάιλς Ντέιβις, σύζυγος του Μισέλ Πικολί, αγαπημένη του Σαρτρ, φίλη του Μπορίς Βιάν και του Ζαν Κοκτώ, η Ζυλιέτ Γκρεκό «είχε εκατομμύρια ποιήματα στη φωνή της». Αυτό το είχε πει ο ίδιος ο Ζαν – Πωλ Σαρτρ.

Στην αθηναϊκή της συναυλία, στο Παλλάς θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της όπως, Je jouais sous un banc, Amsterdam, Tard, La javanaise, Couvre-feu… Στην Ελλάδα έχει πολλούς φίλους, όπως και παντού στον κόσμο. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο Gerard Jouannest και στο ακορντεόν, ο Jean-Louis Matinier. Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει στο τηλέφωνο 211 1000 365 και στο www.ticket365.gr

Οι τιμές κυμαίνονται από 18 έως 80 ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT