Για «αντιγραφή» του Μάρβιν Γκέι καταδικάστηκαν Φάρελ Γουΐλιαμς και Ρόμπιν Θίκε

Για «αντιγραφή» του Μάρβιν Γκέι καταδικάστηκαν Φάρελ Γουΐλιαμς και Ρόμπιν Θίκε

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Ατζελες έκρινε ότι ο Φάρελ Γουΐλιαμς και ο Ρόμπιν Θίκε, που συνυπογράφουν την μεγάλη επιτυχία του 2013 “Blurred Lines”, αντέγραψαν χωρίς άδεια το τραγούδι “Got to Give It Up” του Μάρβιν Γκέι, το οποίο είχε γίνει μεγάλη επιτυχία το 1977. Το δικαστήριο επεδίκασε την καταβολή 7,3 εκατ. δολαρίων απο τους δημιουργούς του “Blurred Lines” στους κληρονόμους του Μάρβιν Γκέι – μία απο τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στην ιστορία μηνύσεων για μουσικά πνευματικά δικαιώματα.

Η Νόνα και ο Φράνκι Γκέι, δύο απο τα παιδιά του Μάρβιν Γκέι, έχουν λαμβάνειν 4 εκατ. δολάρια σε ζημίες συν άλλα 3,3 εκατ. απο τα κέρδη των Φάρελ Γουΐλιαμς και Ρόμπιν Θίκε.

Μία απο τις λίγες παρόμοιες υποθέσεις ήταν το 1994, όταν ο Μάικλ Μπόλτον και η Sony κλήθηκαν να πληρώσουν 5,4 εκατ. δολάρια για αντιγραφή ενός τραγουδιού των Isley Brothers απο το 1960.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT