Φεστιβάλ τζαζ στην Τεχνόπολη με τη συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Φεστιβάλ τζαζ στην Τεχνόπολη με τη συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχύς εν τη ενώσει για το καλό της… τζαζ, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της συνεργασίας μεταξύ της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Το Athens Technopolis Jazz Festival, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, και η Στέγη συμμετέχει σ’ αυτή τη γιορτή. 

Από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει συγκροτήματα και καλλιτέχνες από χώρες όπως η Γερμανία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Ελβετία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, η Τουρκία, η Ελλάδα κ.ά., αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ποικίλες νέες τάσεις στον χώρο της τζαζ μουσικής.

Ξεχωρίζουμε την εμφάνιση του Νicola Conte την Τετάρτη 3/6, μουσικού, παραγωγού και DJ, που έχει σφραγίσει το σύγχρονο jazzthing στην Ιταλία, την Ευρώπη και τον κόσμο, τη συναυλία του Εmil Wiklicky (5/6), σημαντική προσωπικότητα από την τζαζ σκηνή της Τσεχίας, και αυτήν του Τούρκου Μercan Dede (7/5), ο οποίος αντλεί στοιχεία από τα μουσικά – φιλοσοφικά διδάγματα της πλούσιας σουφικής παράδοσης και τα εφαρμόζει στη σύγχρονη μουσική, ακουστική ή ηλεκτρονική.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τζαζ θα παρουσιαστούν εικαστικές εκδηλώσεις όπως η έκθεση φωτογραφίας «Truth & Lies», μια μελέτη πάνω στο ανθρώπινο σώμα και στην καθημερινότητα, καθώς και η έκθεση «Ηχογραφίες» του φωτογράφου Σπύρου Βαγγελάκη με φωτογραφίες από «συναντήσεις» στον χώρο της τζαζ μουσικής. Παράλληλα, και τις πέντε ημέρες του φεστιβάλ, η Τεχνόπολη θα φιλοξενεί τη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας της Αθήνας, «Meet Market».

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.technopolis-athens.com.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT