Φιλανθρωπική συναυλία – θεσμός στην Υδρα, με φόντο τα 50 χρόνια του ξενοδοχείου «Λητώ»

Φιλανθρωπική συναυλία – θεσμός στην Υδρα, με φόντο τα 50 χρόνια του ξενοδοχείου «Λητώ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διπλή επέτειος εορτάζεται φέτος στην Υδρα στις 21 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., και εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Θεομητορικά 2015». Το ιστορικό ξενοδοχείο «Λητώ» κλείνει τα 50 χρόνια ζωής, ενώ πέρασαν ήδη έξι χρόνια από τότε που ο δραστήριος ιδρυτής του Κωστής Σοφιανός έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή. Για να τιμήσει τη μνήμη του, η αγαπημένη του σύζυγος Τζένη ξεκίνησε μετά τον θάνατό του τον θεσμό μιας φιλανθρωπικής βραδιάς, αφιερωμένης στην κλασική μουσική που τόσο αγαπούσε ο εκλιπών.

Τα έσοδα διατίθενται πάντα υπέρ του νοσοκομείου του νησιού, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μανίκη και την πεφωτισμένη προεδρία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ.

Στον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης του νησιού, θα λάβει χώρα ένα ρεσιτάλ με μια μικρή ορχήστρα δωματίου που θα ερμηνεύσει το γνωστό έργο του Βιβάλντι «Τέσσερις εποχές», υπό τη διεύθυνση του γνωστού βιολιστή Γιάννη Γεωργιάδη.

Είναι η έκτη συνεχής χρονιά που πραγματοποιείται η συνάντηση αυτή των φιλόμουσων, η οποία χαίρει της στήριξης ανθρώπων που έχουν σχέση αγάπης ή και καταγωγής με την Υδρα. Η οργανωτική επιτροπή του θεσμού αποδίδει κάθε χρόνο λεπτομερή λογοδοσία στον σεβασμιότατο πρόεδρο ώστε τα έσοδα να διατεθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ξενοδοχείο «Λητώ» ιδρύθηκε το 1965 και είναι κρυμμένο σε ένα όμορφο, ήσυχο σοκάκι της Υδρας. Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έθεσε ψηλά τον πήχυ της ποιότητας, καθώς οι ιδιοκτήτες του ασχολήθηκαν με έγνοια και μεράκι για κάθε τι, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τις υποθέσεις του κλάδου, καθώς η Τζένη Σοφιανού χρημάτισε πρόεδρος των ξενοδόχων.

ΤΗΛΕΦΟΣ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT