Στον Κήπο του Μεγάρου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Στον Κήπο του Μεγάρου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ανάλαφρο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη «Γοητεία της φωνής» ετοιμάζεται να υποδεχτεί το φθινόπωρο η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθυστερώντας την επιστροφή στις κλειστές αίθουσες για να δώσει μία ακόμα υπαίθρια συναυλία, αυτή τη φορά στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες και οπερέτες των Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ, Γκαετάνο Ντονιτσέτι, Τζάκομο Πουτσίνι, Γιόχαν Στράους (υιού), αλλά και των Ελλήνων συνθετών Νίκου Χατζηαποστόλου και Θεόφραστου Σακελλαρίδη, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Ολλανδού μαέστρου Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη θα αποδώσουν η πολυβραβευμένη Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Η συναυλία εντάσσεται στη σειρά «Κλασσικά… έξω», στο πλαίσιο της οποίας μικρά και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα, διακεκριμένοι σολίστ, αρχιμουσικοί και λυρικοί τραγουδιστές ερμηνεύουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου με φόντο το καταπράσινο τοπίο του Κήπου. Θα ακολουθήσει, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ένα αφιέρωμα στην Ιταλία της Βelle Epoque από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ σε διεύθυνση του ιδρυτή της, Αρη Δημητριάδη, με τη συμμετοχή της νεαρής σοπράνο Ναταλίας Κάντζια και του τενόρου και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννη Χριστόπουλου. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα ταμεία και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής.

ΤΗΛΕΦΟΣ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT