Αριες από όπερες και οπερέτες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Αριες από όπερες και οπερέτες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη (2/9) στις 8.30 μ.μ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο διακεκριμένος Ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ, ενώ σολίστ θα είναι η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα «Ο ελεύθερος σκοπευτής» του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Ακολουθούν οι άριες για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από τη «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι και «O soave faciulla» από την όπερα «Λα Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι. Το δεύτερο μέρος της βραδιάς θα συνεχιστεί με την εύθυμη εισαγωγή από την όπερα «Οι απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από την γνωστή οπερέτα «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Το φινάλε θα δοθεί με αγαπημένες μελωδίες βαλς του Γιόχαν Στράους υιού, δηλαδή με τη λαμπερή εισαγωγή και την άρια «Klange der Heimat» από τη «Νυχτερίδα», τη χορευτική «Annen Polka» και το ντουέτο «Wer uns getraut» από την οπερέτα «Ο βαρώνος ατσίγγανος».

Να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη ακριβώς μέρα από την συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Τρίτη (1/9) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει συναυλία με το ίδιο πρόγραμμα στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και νήσων Αργοσαρωνικού. Σημαντικό γεγονός για την ΚΟΑ είναι επίσης η συναυλία του κορυφαίου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Alexandre Desplat στο Ηρώδειο (9/9), την οποία και θα συνοδεύσει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT