Δυνατοί ρυθμοί στο… οικόπεδο της Μαλακάσας

Δυνατοί ρυθμοί στο… οικόπεδο της Μαλακάσας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα κοντεύει 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στη σκηνή του Terra Vibe οι Αλεξ Τέρνερ και Μάιλς Κέιν βρίσκονται εν μέσω encore, καθώς οι φανατικές θαυμάστριές τους παραληρούν στις πρώτες σειρές. Αν ωστόσο κάποιος πάει μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω, θα δει πως ο κόσμος έχει αραιώσει πολύ – και όχι μόνο προς το τέλος· αυτή ήταν η εικόνα από το ξεκίνημα σχεδόν της συναυλίας των φετινών πρώτων headliners του Rockwave Festival την προηγούμενη Κυριακή. Και όμως η μέρα, εμπορικά, εξελίχθηκε μάλλον καλά για τους διοργανωτές. Το κοινό πηγαινοερχόταν ζωηρά από τη μία σκηνή στην άλλη και, καθώς η νύχτα πλησίαζε, αυτό πύκνωνε και κάλυπτε το τεράστιο «οικόπεδο» της Μαλακάσας. Το παράδοξο, βέβαια, που αναφέρεται παραπάνω, οφείλεται στο γεγονός πως τα δύο βασικά ονόματα (Last Shadow Puppets και Dropkick Murphys) είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο, φυσικά, και ο κόσμος που τα ακολουθεί.

Περίπου μιάμιση ώρα πριν από την εμφάνιση των Puppets, στον χώρο του Vibe Stage δεν έπεφτε καρφίτσα. Χιλιάδες ακόλουθοι του ιρλανδικού πανκ των –Αμερικανών κατά τα άλλα– Dropkick Murphys, οι οποίοι είναι μάλλον δυσανάλογα δημοφιλείς στη χώρα μας, ήταν εκεί δημιουργώντας κανονικό πανδαιμόνιο. Αναψαν πυρσούς, φώναξαν βροντερά το όνομα της μπάντας, χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους, σηκώνοντας σύννεφα σκόνης και «αναγκάζοντας» τον τραγουδιστή της μπάντας να υποσχεθεί επιστροφή από το δεύτερο κιόλας κομμάτι του προγράμματος. Κορύφωση του σόου, για να μην πούμε και όλης της βραδιάς, ο τρελός χορός δεκάδων γυναικών φαν, τις οποίες το συγκρότημα κάλεσε επί σκηνής, προκαλώντας προφανώς τον γενικό ενθουσιασμό.

Και μετά ήρθαν οι Last Shadow Puppets. Το ιδιότυπο μπαρόκ-ποπ της βρετανικής μπάντας δεν είναι ακριβώς για τα γούστα των «σκληρών» φαν των Dropkick, οπότε πάρα πολλοί από αυτούς απλώς αποχώρησαν, παρόλο που το εισιτήριο που είχαν πληρώσει ήταν συνολικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι Puppets απογοήτευσαν – κάθε άλλο. Το τρομερό δίδυμο των Τέρνερ και Κέιν, μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, παρέδωσαν ένα σχεδόν άψογο μουσικό σόου, με εξαιρετικό ήχο, τις σήμα κατατεθέν «πόζες» τους και, βέβαια, όλες τις μεγάλες επιτυχίες τής μέχρι τώρα δισκογραφίας τους. Ηλεκτρική κιθάρα, συνθεσάιζερ και… βιολιά συνδυάστηκαν αρμονικά, προσφέροντάς μας ένα υψηλού επιπέδου μουσικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές δύο πραγματικούς σταρ. Ειδικά ο Τέρνερ, εκτός του ότι είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος τραγουδοποιός της γενιάς του, αποδείχτηκε και σπουδαίος περφόρμερ, συνοδεύοντας τη μουσική με τις κατάλληλες δόσεις θεατρικότητας. Στα υπόλοιπα της μέρας αξίζει να αναφερθούν οι κεφάτοι Suede και Subways, όπως και οι δυναμικοί Despite Everything, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι Ελληνες The Callas.

​​Επόμενο ραντεβού για το Rockwave Festival στις 19 Ιουλίου, με τη Λάνα Ντελ Ρέι και τους Allah Las να παίρνουν τη σκυτάλη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT