Βραβεία Tony 2022: Τα «A Strange Loop» και «Company» οι μεγάλοι νικητές

Βραβεία Tony 2022: Τα «A Strange Loop» και «Company» οι μεγάλοι νικητές

Η μεγάλη γιορτή του Μπρόντγουεϊ επέστρεψε μετά το προσωρινό κλείσιμο θεάτρων και την παύση θεσμών όπως οι απονομές βραβείων που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μπρόντγουεϊ γιόρτασε την επιστροφή του μετά το προσωρινό κλείσιμο που είχε ως συνέπεια η πανδημία της Covid-19 και – μεταξύ άλλων – έπληξε και τον χώρο του θεάματος. Η 75η τελετή απονομής των βραβείων Tony, της οποίας οικοδέσποινα ήταν η – πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ για τον ρόλο της Ανίτα στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ – Αριάνα Ντεμπόουζ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής και ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Οι διοργανωτές εστίασαν στην κοινωνική ένταξη και τη διαφορετικότητα στο θέατρο. 

Το βραβείο Καλύτερου Μιούζικαλ απέσπασε το «A Strange Loop» του Μάικλ Ρ. Τζάκσον με θέμα την ιστορία ενός μαύρου ομοφυλόφιλου άνδρα που γράφει ένα σόου για έναν μαύρο ομοφυλόφιλο άνδρα, ενώ το βραβείο Καλύτερου Θεατρικού, το ιστορικό «The Lehman Trilogy» διάρκειας τρεισήμισι ωρών του Στέφανο Μασίνι. Βραβεία κέρδισαν και το μιούζικαλ «Six». Ο 22χρονος Μάιλς Φροστ κέρδισε το πρώτο του Tony στην κατηγορία Α’ Ανδρικός Ρόλος σε μιούζικαλ για την παράσταση «MJ» με θέμα τις μεγαλύτερες επιτυχίες του βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον, η οποία μάλιστα αποτέλεσε και το ντεμπούτο του στην υποκριτική αλλά και το Μπρόντγουεϊ.

Βραβεία Tony 2022: Τα «A Strange Loop» και «Company» οι μεγάλοι νικητές-1
Ο Μάιλς Φροστ και το καστ του μιούζικαλ «MJ» ερμηνεύουν στη σκηνή. Φωτ. Charles Sykes/Invision/AP

Η Χοακίνα Καλουκάνγκο κέρδισε το Tony Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Paradise Square», ένα σόου σχετικά με Ιρλανδούς μετανάστες και μαύρους Αμερικάνους που αγωνίζονται για να επιβιώσουν στη Νέα Υόρκη την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου.

Βραβεία Tony 2022: Τα «A Strange Loop» και «Company» οι μεγάλοι νικητές-2
Η Χοακίνα Καλουκάνγκο στη σκηνή. Φωτ. Charles Sykes/Invision/AP

Φυσικά από τη βραδιά δεν έλειψε η διάκριση της αναβίωσης του θρυλικού μιούζικαλ «Company» του συνθέτη Στίβεν Σόντχαϊμ, με συνολικά 5 βραβεία.

Στη συνέχεια, το κοινό παρακολούθησε live ερμηνείες μερικών από τα πιο δημοφιλή περυσινά μιούζικαλ όπως τα: «Company», «Girl From the North Country», «Paradise Square» κ.α.

Η Μάριαν Έλιοτ έγραψε ιστορία στον θεσμό, καθώς είναι και επίσημα η μοναδική γυναίκα που κερδίζει τρία βραβεία Σκηνοθεσία, με πρόσφατο αυτό για το μιούζικαλ «Company».  Η Έλιοτ ευχαρίστησε τον Σόντχαϊμ που την επέτρεψε πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει μια γυναίκα στο σόου. Επιπλέον, αφιέρωσε το βραβείο της σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για να διατηρήσουν τα θέατρα ανοιχτά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν το τιμητικό βραβείο στον Στίβεν Σόντχαϊμ ο οποίος πέθανε στα τέλη του 2021. Η Μπερναντέτ Πίτερς ερμήνευσε το τραγούδι του «Children Will Listen» και έλαβε θερμό χειροκρότημα. Σε άλλη στιγμή της τελετής, η Άντζελα Λάνσμπερι, η οποία διακρίθηκε για την προσφορά στην καριέρα της, δεν ήταν παρούσα οπότε ο συμπρωταγωνιστής της στο μιούζικαλ «Sweeney Todd» Λεν Καριού, παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της.

Με πληροφορίες από το Associated Press 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT