Μπουλβάρ και άρωμα Παρισιού από την ομάδα «Θέαση»

Μπουλβάρ και άρωμα Παρισιού από την ομάδα «Θέαση»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράσταση που θα μας κάνει να γελάσουμε πολύ… Πού; Στο θέατρο Altera Pars που μετατρέπεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»! Αυτή την καυστική σάτιρα των Georges Feydeau και Maurice Desvallieres επέλεξε να παρουσιάσει η ομάδα «Θέαση», θίασος νέων ηθοποιών που ίδρυσε ο Ευθύμης Μπαλαγιάννης, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Στο Παρίσι, στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο μεγαλοαστοί γείτονες και φίλοι, ο κύριος Περλέ και η Μαρσέλ, αποφασίζουν να απατήσουν τους συζύγους τους και καταφεύγουν στο «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος». Δεν προλαβαίνουν όμως να ησυχάσουν, αφού στο ξενοδοχείο καταφτάνουν ο σύζυγος της Μαρσέλ αλλά και ένας παλιός φίλος του Περλέ με τις τρεις κόρες του.

«Σε μια περίοδο δύσκολη με πολλά οικονομικά προβλήματα, είπαμε να καταπιαστούμε με ένα είδος δύσκολο μεν, αλλά εξαιρετικά ευχάριστο, το μπουλβάρ» ανέφερε σε συνομιλία του με την «Κ» ο Ευθύμης Μπαλαγιάννης. «Κύριος σκοπός της παράστασης είναι να ψυχαγωγήσει τον θεατή. Η ανάλαφρη διάθεση, τα κοστούμια, τα σκηνικά και η μουσική ταξιδεύουν σε μιαν άλλη εποχή, όπου οι παρεξηγήσεις και τα ευτράπελα διαδέχονται το ένα το άλλο».

Ο Ευθύμης Μπαλαγιάννης είναι ένας ανερχόμενος σκηνοθέτης που έχει ξεχωρίσει για τις δουλειές του («Καθόλου Καλά» της Ούρσουλα Ράνι Σάρμα, «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην Εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ). Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις (πιο πρόσφατα στο έργο «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου»), έχει παίξει στον κινηματογράφο και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Η παράσταση «Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» στο Altera Pars θέλει «να αφορά όλη την οικογένεια» και να μεταφέρει «την αύρα του Παρισιού του προπερασμένου αιώνα». Το εγχείρημα δύσκολο για μια ομάδα με περιορισμένα οικονομικά, που προσπάθησε να κάνει μια ακριβή παραγωγή, χωρίς εκπτώσεις.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σταμάτη Φασουλή, που μας εμπιστεύτηκε τη μετάφρασή του αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή του στους νέους καλλιτέχνες, αλλά και τον Ιάκωβο Δρόσο για τη μουσική επένδυση που αναδεικνύει την παράσταση, καθώς και όλους τους συντελεστές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», επισήμανε ο Ευθύμης Μπαλαγιάννης.

​Altera Pars, Μ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, τηλ. 210-34.10.011, Δευτέρα και Τρίτη, 9 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT