«Ντον Τζοβάνι» στο Ηρώδειο από τη Λυρική Σκηνή

«Ντον Τζοβάνι» στο Ηρώδειο από τη Λυρική Σκηνή

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ. Την καλοκαιρινή περίοδο εγκαινιάζει σήμερα η Εθνική Λυρική Σκηνή με την πρεμιέρα του «Ντον Τζοβάνι» στο Ηρώδειο, μία φιλόδοξη παραγωγή, που φέρνει στο προσκήνιο τη δυναμική γενιά των μονωδών της ΕΛΣ. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, που υπογράφει τη σκηνοθεσία στην πρώτη του συνεργασία με τη Λυρική, προτείνει μία σύνθετη ανάγνωση, που εμβαθύνει στο ψυχολογικό τοπίο του αυτοκαταστροφικού ήρωα Ντον Τζοβάνι.

Η όπερα του Μότσαρτ, από τις πιο δημοφιλείς, χάρη στις πολλές, πασίγνωστες και κοσμαγάπητες άριες, για πολλούς ρόλους και διαφορετικές φωνές, είναι βασική ψηφίδα της δυτικής παιδείας, όχι μόνο για τη μουσική της αλλά για τον συμβολισμό και τις ψυχολογικές προβολές των ηρώων. Στην παραγωγή της ΕΛΣ, ο Λουκάς Καρυτινός έχει τη μουσική διεύθυνση, ενώ τα σκηνικά είναι της Εύας Μανιδάκη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Η διεύθυνση της χορωδίας είναι του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Η διανομή φέρνει στο Ηρώδειο (που θα μετατραπεί σε ένα παγερό, κεντροευρωπαϊκό τοπίο) εξαίρετους σολίστ. Στον ρόλο του Ντον Τζοβάνι ο Φράνκο Πομπόνι (11, 13/6) και ο Διονύσης Σούρμπης (14, 15/6). Στον ρόλο της Ντόνα Αννα η Μυρτώ Παπαθανασίου (11,13,15/6) και η Φραντσέσκα Ντότο (14/6). Ντον Οτάβιο ο Αντώνης Κορωναίος (11, 13, 15/6) και ο Μούζα Νκούνα (14/6). Διοικητής ο Δημήτρης Καβράκος (11, 13, 15/6) και ο Τάσος Αποστόλου (14/6). Ντόνα Ελβίρα η Τσέλια Κοστέα (11, 13, 15/6) και η Μαρία Λουίζα Μπόρσι, που πέρυσι την είδαμε στη «Μαντάμα Μπατερφλάι» (14/6). Λεπορέλο ο Χριστόφορος Σταμπόγλης (11, 13, 15/6) και ο Χοσέ Φαρδίγια. Στον ρόλο του Μαζέτο ο Πέτρος Μαγουλάς και στον ρόλο της Τσερλίνα η Μαρία Μητσοπούλου.

Εισιτήρια από 15 (φοιτητικό, παιδικό) έως 100 ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT