«Κασσάνδρα», θέατρο προσωπικής αποκάλυψης

«Κασσάνδρα», θέατρο προσωπικής αποκάλυψης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Αχιλλέας, το κτήνος, σκότωσε τον Τρωύλο…Ο Αχιλλέας, το κτήνος…». Λόγια γεμάτα πικρή θλίψη, πόνο, μίσος, λόγια σκληρά όπως η πραγματικότητα. Η ζοφερή πραγματικότητα μιας ένδοξης πόλης στον επιθανάτιο ρόγχο της, και μια ολόλευκη πριγκίπισσα να σκύβει να την ποτίζει με ζεστά δάκρυα πάνω από το νεκροκρέβατό της. Η Τροία και η Κασσάνδρα. Μια σχέση που ξεδιπλώνεται μέσα από έναν τραγικό μονόλογο, όπου το αιώνιο παιχνίδι της εξουσίας και το σκότος του Πολέμου παρασέρνουν την Κασσάνδρα σε μια δίνη τρέλας.

Μόνη αυτή, η Κασσάνδρα, μπορεί να δει σ’ έναν κόσμο τυφλών, μόνη αυτή μπορεί να ακούσει τον αλαφροπάτητο βηματισμό του Θανάτου σε μια πόλη γεμάτη αλαζονεία, οχλοβοή και πανικό.

Η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα σκηνοθέτησαν μια λιτή και δεμένη παράσταση, έναν μονόλογο όπου η σκηνική εγκατάσταση και ιδιαίτερα ο φωτισμός του Ισπανού Μιγκέλ Ανχελ Ρουθ λειτουργούν ως μια πύλη στον ενδότερο ψυχικό κόσμο της μυθικής Τρώας μάντισσας, στην εσωτερική σύγκρουση, στις αμφιβολίες, στον φόβο και στην αγάπη της για την πόλη της, την Τροία. Η Ιουλία Σιάμου, ηθοποιός και σκηνοθέτις με πλούσιο ιστορικό, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, μας παρασέρνει στον κόσμο της τρέλας με μαεστρία, και γεμάτη πάθος και αυτοπεποίθηση στήνει έναν τραγικό χορό πάνω στη σκηνή, αυτόν της Κασσάνδρας.

Η Ζωρζίνα Τζουμάκα, δυναμική παρουσία στον χώρο του θεάτρου, διασκευάζει το δύσκολο αλλά και εμβληματικό μυθιστόρημα της δεκαετίας του ’80 «Κασσάνδρα», γραμμένο από την Ανατολικογερμανίδα Κρίστα Γουλφ. Με διορατικότητα μάς παραδίδει έναν λόγο που οι απόηχοί του φτάνουν από τα βάθη των αιώνων, για να μας θυμίσουν την πάντα επίκαιρη πάλη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, που φτάνουν στα όρια του καθήκοντος και της αγάπης για να συγκρουστούν με τα αδυσώπητα πολιτικά συμφέροντα. Είναι μια παράσταση για λίγους, όπου ο εγκεφαλικός λόγος και η τραγική ιστορία της Τροίας και των πολιτών της, ιδωμένης από την άλλη πλευρά, ξετυλίγονται μέσα από μια διαρκή εσωτερική διαμάχη, έναν σκληρό μονόλογο που, όμως, μπορεί αυτούς τους λίγους τυχερούς να τους οδηγήσει σ’ ένα δρόμο προσωπικής ανακάλυψης.

​​«Μπετόν 7», στον Βοτανικό, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.45 μ.μ., έως τις 7/03.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT