Η γεμάτη μεταπασχαλινή θεατρική Αθήνα

Η γεμάτη μεταπασχαλινή θεατρική Αθήνα

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, μετά την Κυριακή των Βαΐων ελάχιστες παραστάσεις μπορούσε να επιλέξει για να δει ο θεατρόφιλος. Ομως, οι καιροί άλλαξαν, οι θεατρικές ομάδες πλήθυναν, όπως και οι θεατρικές σκηνές, αυξήθηκαν και οι θεατρόφιλοι, κι έτσι είναι πολλές οι παραστάσεις που συνεχίζουν και μετά το Πάσχα (στις ίδιες ή σε άλλες θεατρικές σκηνές) ή άλλες που κάνουν πρεμιέρα σ’ αυτή τη δεύτερη θεατρική σεζόν, που διαρκεί έως και τις αρχές Ιουνίου συνήθως.

Οι επιλογές είναι και πάλι πολλές, όπως ήταν όλα τα τελευταία χρόνια, που και οι σκηνές και οι παραστάσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Θα σημειώσουμε μερικές που θεωρούμε ότι αξίζει να τις δείτε. Αλλες είναι καινούργιες παραστάσεις, άλλες έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται. Πριν ξεκινήσετε, συμβουλευτείτε, οπωσδήποτε, τη στήλη θεαμάτων, γιατί οι ημέρες και οι ώρες των παραστάσεων ίσως έχουν διαφοροποιηθεί.

Συνεχίζονται έως…

Προλαβαίνετε να δείτε το «Λεωφορείον ο πόθος» («Ανεσις»), τον «Θείο Βάνια» («Δημήτρης Χορν»), τη «Φιλουμένα», τις «Δούλες» και τις «Ευτυχισμένες ημέρες» (Εθνικό Θέατρο), τον «Γυάλινο κόσμο» («Εμπορικόν»), τις παραστάσεις «Αγαπητή Ελένα», «Ο Ρέζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» («Επί Κολωνώ»), «Ωραία χρόνια» (Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη), τις παραστάσεις «Η Λίλα λέει», «Το νησί των σκλάβων» (στο Υπόγειο του Τέχνης), «Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα» (Θέατρο της Ημέρας), μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες της σεζόν στην παράσταση «Φαέθων» (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων), ασφαλώς την «Κατερίνα», αλλά και το έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Οδός Πολυδούρη» (Θησείον), το «Δύο γυναίκες χορεύουν» (Ιλίσια – Βολανάκης), την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου, που για μια ακόμη φορά δίχασε κοινό και κριτική (στο Θέατρο Τέχνης της Φρυνίχου), τη «Μήδεια» του Μποστ (Στοά), την εξαιρετική παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας), την «Εντα Γκάμπλερ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου (Σημείο), τον «Βιολιστή στη στέγη» (Badminton), τον «Γάμο» και το «Ελευθερία στη Βρέμη» (Μεταξουργείο), «Τα γεγονότα» (Μικρό Γκλόρια), τον «Κύκλο με την κιμωλία» (Παλλάς), τον «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» (Πάνθεον), τη «Μεγάλη χίμαιρα», τη «Γυναίκα από παλιά» και το «Από τι ζουν οι άνθρωποι» (Πορεία), τις παραστάσεις του θεάτρου «Πόρτα» (για μικρούς και μεγάλους). Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όσοι δεν πρόλαβαν μπορούν να δουν την οπερέτα του Θεοφ. Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον Πάπα!».

Νέες προτάσεις

Με τελείως καινούργιες παραστάσεις ξεκινάει η μεταπασχαλινή σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ανάμεσά τους η παράσταση «Δεν έχω τίποτα» της δραστήριας ομάδας «Εν Δράσει» του Δημήτρη Μυλωνά και της Αννας Ελεφάντη. Εγκαινιάζει τον χώρο της Πειραιώς 260, πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Γιώργος Κιμούλης με τον «Βασιλιά Ληρ», σε σκηνοθεσία του Σλοβένου Τομάζ Παντούρ και με έναν θίασο «dream team»: Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Αργύρης Πανταζάρας, Προμηθέας Αλειφερόπουλος κ.ά. Στο θέατρο «Βρετάνια» θα δούμε «Την επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» μ’ έναν ξεχωριστό θίασο (Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Δημ. Πιατάς, Υβόννη Μαλτέζου, Αιμιλία Υψηλάντη κ.ά.). Από τις αναμενόμενες παραστάσεις αυτού του διαστήματος είναι οι «Αδελφοί Καραμάζοφ» σε σκηνοθεσία Νατάσσας Τριανταφύλλη (Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης) και ο πάντα γοητευτικός τσεχωφικός «Βυσσινόκηπος» που θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων, μέσα από τη ματιά του Νίκου Καραθάνου. Στο «Τζένη Καρέζη», η Γεωργία Ανδρέου (μετά το «Η Κασσάνδρα και ο λύκος») σκηνοθετεί τις «Τρεις αδελφές» και στο «Από Μηχανής» ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ακι Βλουτή και Αγλαΐα Παππά, στο «Στροχάιμ» του Δημήτρη Δημητριάδη. Η Αντζελα Μπρούσκου καταπιάνεται με δύο διηγήματα του Παντελή Πρεβελάκη στην παράσταση «Το τρελό αίμα» (Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου). Στο θέατρο «Ιλίσια» θα ανεβεί το έργο του δραστήριου Γιάννη Σκαραγκά «Η εποχή του κυνηγιού», με τις Αθηνά Μαξίμου και Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Είναι μόνο μερικές στάσεις στο πλούσιο ρεπερτόριο που συνεχίζει να φιλοξενείται στις σκηνές της Αθήνας και του Πειραιά. Βγάλτε χαρτί, μολύβι, ημερολόγιο, και κάντε το πρόγραμμά σας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT