Ανθρώπινοι και σαρκαστικοί διάλογοι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του Αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Εριχ φον Στροχάιμ ενέπνευσε το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Στροχάιμ», που ανεβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα (24/4) στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Στην παράσταση, παραγωγή της εταιρείας θεάτρου «Συν-Επί (+,Χ)», πρωταγωνιστούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακις Βλουτής και η Αγλαΐα Παππά στην πρώτη τους σκηνική συνάντηση.

Στο «Στροχάιμ» ο Δημήτρης Δημητριάδης εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μία από τις εμβληματικές μορφές του, τον κινηματογραφιστή και ηθοποιό Εριχ φον Στροχάιμ. Ανθρώπινοι και σαρκαστικοί διάλογοι περί αλήθειας και ψεύδους, περί τέχνης ως μόνης διαφυγής της ανθρώπινης ύπαρξης σε δύσκολους καιρούς. Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντος κινηματογράφου Γκλόρια Σουάνσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μία τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ, που ερμηνεύει ο Ακις Βλουτής. Στον ρόλο της συντρόφου του Στροχάιμ, Ντενίζ, εμφανίζεται η Αγλαΐα Παππά.

Συγκεκριμένα, το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη ξεκινάει εκεί όπου τελειώνει η ταινία-σταθμός «Η λεωφόρος της Δύσης» του Μπίλι Ουάιλντερ, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Στροχάιμ και η Γκλόρια Σουάνσον.

Τη Δευτέρα (20/4) το Από Μηχανής Θέατρο διοργανώνει βραδιά με την προβολή της ταινίας «Η λεωφόρος της Δύσης». Στην εκδήλωση αυτή που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, ο σκηνοθέτης και οι τρεις πρωταγωνιστές προσκαλούν το κοινό σε μια συνάντηση με τον Εριχ φον Στροχάιμ.

Τα σκηνικά είναι του Νίκου Αναγνωστόπουλου, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, η μουσική επιμέλεια του Παύλου Η. Αγιαννίδη. Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ. 210-52.31.131.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT