Οι θεατρικές… συμμαχίες περιοδεύουν στην Ελλάδα

Οι θεατρικές… συμμαχίες περιοδεύουν στην Ελλάδα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη χρονιά, σχήματα, συνεργασίες συνασπίζονται και περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, προσβλέποντας στο κοινό της περιφέρειας, από τη μία, και στη χαλαρή διάθεση όσων θα βρεθούν εκεί για διακοπές, από την άλλη. Περιοδείες κάνουν συνήθως θεατρικά ή μουσικά σχήματα, μετέχοντας σε τοπικά φεστιβάλ ή σε μεμονωμένες διοργανώσεις.

• Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα το ΔΗΘΕΘΕ Βέροιας, μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης έχοντας στη διάθεσή του μερικούς σημαντικούς ηθοποιούς απ’ όλες τις γενιές: Νικήτα Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρο Ζαλμά, Νίκο Αρβανίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνο Καρατζογιάννη κ.ά. Η νέα μετάφραση είναι της Παναγιώτας Πανταζή και η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου. Πρώτη παράσταση, στις 28 και 29 Ιουνίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

• Ο Βασίλης Παπαβασιλείου καταπιάνεται φέτος με… νέφη. Με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη και τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ρόλο του Στρεψιάδη. Προτού κάνει στάση στην Επίδαυρο, στις 14 και 15 Αυγούστου, η παράσταση θα έχει κάνει προηγουμένως μια μεγάλη διαδρομή σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Παίζουν ακόμη: Στέλιος Μάινας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μελέτης Ηλίας, Αγορίτσα Οικονόμου, Θανάσης Δήμου, Χρήστος Σπανός, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Νεφέλη Μαρκάκη κ.ά.

• Με την κωμωδία των Ray και Michael Cooney «Αμάρτησα για το παιδί σου!», σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ταξιδεύει στη χώρα ένα ακόμη σχήμα, με πρωταγωνιστές τους Σωτ. Καλυβάτση, Θαν. Βισκαδουράκη, Ζήση Ρούμπο, Μ. Ανδρούτσου, Γιάννα Ζιάννη κ.ά.

• Τη δική του περιοδεία θα κάνει και ο showman Τάκης Ζαχαράτος με την παράσταση «I am what I am». Ο γνωστός performer υπόσχεται στους φίλους του ανανεωμένα κείμενα, νέες μιμήσεις, νέα κοστούμια και άφθονη σάτιρα της σύγχρονης επικαιρότητας.

• Τέλος, περιοδείες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, θα κάνουν αρκετές από τις παραστάσεις που παίρνουν μέρος στα φετινά Επιδαύρια: οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η φετινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT