Δωρεάν η γενική πρόβα της «Τόσκα» για ανέργους

Δωρεάν η γενική πρόβα της «Τόσκα» για ανέργους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΕΡΑ. Είναι η τρίτη χρονιά που η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, προσφέρει τη δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν τη γενική δοκιμή της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της. Ετσι, λοιπόν, αυτό το Σάββατο (13/6), για την πρόβα τζενεράλε της «Τόσκα» στο Ηρώδειο (9 μ.μ.) θα δοθούν 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους. Η διανομή των εισιτηρίων (αναγκαία η επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας) ξεκινάει από σήμερα.

Η παραγωγή της όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία του Αργεντινού Ούγκο ντε Ανα, είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια στο Ηρώδειο και θεωρήθηκε από κοινό και κριτικούς ένα ιδιαιτέρως καλαίσθητο και μεγαλοπρεπές παραδοσιακό ανέβασμα. Να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα η «Τόσκα» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Λυρική με τη δεκαεννιάχρονη Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο. Η φετινή πρεμιέρα της «Τόσκα» θα δοθεί το Σάββατο (14/6) και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις (16, 17, 18/6). Τον ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, ενώ στη δεύτερη διανομή θα δούμε την επίσης διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνο Τσέλια Κοστέα. Ανάμεσα στη λαμπερή ομάδα των συντελεστών είναι ο Ιταλός τενόρος Ρομπέρτο Αρόνικα, ο Κορεάτης τενόρος Ρούντι Παρκ, ο κορυφαίος Ελληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο Φραντσέσκο Λαντόλφι. Την Ορχήστρα της Λυρικής θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.

Εισιτήρια

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59-61, τηλ. 210-36.62.100) σήμερα (2-9 μ.μ.), αύριο (10 π.μ.-9 μ.μ.) και την Παρασκευή (10 π.μ.-1 μ.μ.).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT