Επίδαυρος, μια ευπρόσδεκτη επανάληψη

Επίδαυρος, μια ευπρόσδεκτη επανάληψη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολλά τα καινούργια πράγματα που βιώνουμε αυτό το καλοκαίρι. Και στον πολιτισμό, και στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Καινούργιο, π.χ., εντελώς καινούργιο, είναι η επανάληψη μιας παράστασης στο πλαίσιο των παραστάσεων που έχουν ανακοινωθεί.

Εξηγούμαστε: για σήμερα και αύριο, 14 και 15 Αυγούστου, στο Φεστιβάλ Επιδαύρου είχε ανακοινωθεί η παράσταση «Νεφέλες», η οποία όμως ακυρώθηκε συνολικά, όχι μόνο από το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Οι ημερομηνίες θα έμεναν κενές, κάποιοι μνηστήρες έσπευσαν να «τρυπώσουν» στο αρχικό πρόγραμμα και στο κενό. Αλλά, τελικά, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου αποφάσισε, νομίζω, την καλύτερη λύση.

Σήμερα και αύριο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου επαναλαμβάνεται -για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο- η κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση είχε πρωτοκατέβει στην Επίδαυρο στις 10 και 11 Ιουλίου, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα και λίγο πριν εκείνη την πολύ κρίσιμη σύνοδο κορυφής. Παρ’ όλα αυτά οι συντελεστές κατάφεραν σ’ εκείνες τις δύσκολες συνθήκες να «κινητοποιήσουν» περίπου 8.000 θεατές και τις δύο μέρες, οι οποίοι απόλαυσαν την αγωνιώδη πάλη του Δικαιόπολι (Βασίλη Χαραλαμπόπουλου) να φέρει, επιτέλους, ειρήνη στην πόλη.

Για την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου η παράσταση «Αχαρνής» θα ξαναστηθεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, ακολουθώντας αυτήν τη φορά μια εξαιρετικά ελκτική τιμολογιακή τιμή στα εισιτήρια. Ολες οι θέσεις στο κάτω διάζωμα διατίθενται προς 15 ευρώ, και όλες οι θέσεις στο άνω διάζωμα προς 10 ευρώ!

Είχαμε τη χαρά να δούμε τους «Αχαρνής» στην πρώτη παράσταση. Και τότε ο Γιάννης Κακλέας και οι συνεργάτες του είχαν καταφέρει να μας κάνουν να ξεχάσουμε για λίγο το κλίμα εκείνων των ημερών. Είδαμε μια παράσταση που είχε γλυκόπικρη γεύση, στοχασμό, τρυφερό χιούμορ και εξαιρετικές ερμηνείες.

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους παραμένουν στην Αθήνα και θέλουν μια μικρή απόδραση αλλά και σε όσους κάνουν ήδη διακοπές στις γύρω από την Επίδαυρο περιοχές να μετακινηθούν σήμερα και αύριο προς την Επίδαυρο. Θα δουν μια παράσταση ώριμη, έξυπνη, με ωραίους συντελεστές. Η τελευταία φράση του Δικαιόπολι μπορεί να είναι μια ευχή από όλους, προς όλους: «Μια ειρήνη που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας και τα όνειρά μας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT