Το ελληνικό Netflix του ανεξάρτητου σινεμά είναι εδώ

Το ελληνικό Netflix του ανεξάρτητου σινεμά είναι εδώ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον κόσμο να κλείνεται όλο και πιο πολύ στο σπίτι (ορθά) και να αναζητεί νέες οικιακές λύσεις ψυχαγωγίας, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο το timing για τα εγκαίνια μιας καινούργιας, γεμάτης από κινηματογράφο, διαδικτυακής πλατφόρμας, και μάλιστα ελληνικής. Το cinobo.com, το οποίο σχεδιαζόταν εδώ και πολύ καιρό, ξεκίνησε τη λειτουργία του την περασμένη Πέμπτη, ερχόμενο να δώσει μια εναλλακτική πρόταση σε όσους έχουν βαρεθεί κάπως το ατελείωτο ζάπινγκ του Netflix και τις επιλογές που πολλές φορές μοιάζουν βγαλμένες από καρμπόν. Εδώ τα πράγματα είναι ο ορισμός του «λίγα και καλά».

Αρχικά «Cinobo» σημαίνει «Cinema No Borders» και με αυτό το σύνθημα οι δημιουργοί της πλατφόρμας προσφέρουν στο κοινό τη δυνατότητα να δει διαλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, τόσο κλασικές όσο και σύγχρονες, πάντα με ποιοτικά κριτήρια. Βραβευμένα φιλμ όπως η «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο ή το «Dallas Buyers Club» με τον Μάθιου Μακόναχι βρίσκονται δίπλα σε αριστουργήματα σαν τα «400 Χτυπήματα» του Τριφό, αλλά και λιγότερο γνωστά διαμαντάκια όπως το τρομακτικό –αλλά υπέροχο– «Raw» και το συγκινητικό «The Florida Project».

Φυσικά την τιμητική τους έχουν και οι ελληνικές ταινίες. Ο «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου, το «Xenia» του Κούτρα, η «Μικρά Αγγλία» του Βούλγαρη, ο «Νοτιάς» του Μπουλμέτη και αρκετές ακόμα· δεν είναι πολλές, όλες τους όμως έχουν καλό λόγο που βρίσκονται εκεί. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει θεματικούς διαχωρισμούς, όπως έχουμε συνηθίσει και στο Netflix, απλώς εδώ θα βρει κανείς πιο… ψαγμένες κατηγορίες όπως τα «Ισπανικά θρίλερ» και τα «Φεστιβαλικά πετράδια».

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 17/3 εγκαινιάζεται η κατηγορία Πρεμιέρες Cinobo, με το υποψήφιο για δύο Οσκαρ ντοκιμαντέρ «Στη γη του άγριου μελιού», ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον θριαμβευτή των φετινών Οσκαρ, Μπονγκ Τζουν Χο («Παράσιτα»). Η πλατφόρμα παρέχει δυνατότητα προβολής ταινιών με υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας, ενώ εκτός του υπολογιστή, υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή για κινητά, τάμπλετ και Smart TV. Προσφέρεται επίσης δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών, ενώ η χρέωση κατόπιν είναι 7,99 ευρώ/μήνα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT