Τηλεοπτικές Προτάσεις

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγάλος υμνογράφος

Ενα μοναδικό ντοκουμέντο, που πραγματεύεται το έργο του μεγάλου ποιητή και υμνογράφου της Ανατολικής Εκκλησίας, μεταδίδει απόψε η ΕΡΤ2 (18.00), 43 χρόνια από την πρώτη του προβολή, το 1977. Πρόκειται για τη θρησκευτική εκπομπή «Ο Ρωμανός ο Μελωδός και το Θείο Δράμα», ιδέα του παραγωγού και σκηνοθέτη Γιώργου Σγουράκη. Το εγχείρημα ανέλαβε ο ποιητής Νίκος Καρούζος. Μοναδικές οι ερμηνείες ύμνων από τους Μανώλη Μητσιά, Νίκο Ξυλούρη και Δήμητρα Γαλάνη. Σκηνοθεσία Γιώργος Καριπίδης, τηλεσκηνοθεσία Γιώργος Δάμπασης.

O πόλεμος των Κράμερ

Το βραβευμένο κοινωνικό δράμα του Ρόμπερτ Μπέντον «Κράμερ εναντίον Κράμερ», με τους Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ, μεταδίδει σήμερα το Mega (17.40). Ο κ. Κράμερ είναι ένας επιτυχημένος διαφημιστής, που παραμελεί την όμορφη σύζυγό του. Μετά επτά χρόνια γάμου, η κ. Κράμερ αποφασίζει να βρει τον δικό της δρόμο της, μακριά από τον σύζυγό της και τον εξάχρονο γιο τους Μπίλι. Το φιλμ τιμήθηκε με πέντε Οσκαρ, τα δύο εκ των οποίων για τις ερμηνείες των Χόφμαν και Στριπ.

Τα κατά Γκίμπσον Πάθη

«Τα Πάθη του Χριστού», σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον, μεταδίδονται απόψε, Μεγάλη Παρασκευή, στον ΣΚΑΪ (00.45). Η ταινία  καταγράφει τις τελευταίες δώδεκα ώρες από τη ζωή του Χριστού, βασισμένη  στα τέσσερα Ευαγγέλια. Ο σκηνοθέτης επιλέγει να αποτυπώσει τη βιαιότητα που υπέστη ο Ιησούς από τους Ρωμαίους στρατιώτες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται αναδρομές στην παιδική και νεανική ηλικία του, σε συνομιλίες με τη μητέρα του, στην επί του Ορους ομιλία και στον Μυστικό Δείπνο. Πρωταγωνιστούν: Jim Caviezel, Monica Belluci, Maia Morgensten.

Μίνι σειρά για τον Ιησού

Τη μίνι ιστορική – θρησκευτική σειρά «Τα Πάθη», του Μάικλ Οφερ, παραγωγής BBC, μεταδίδει απόψε η ΕΡΤ1 (20.45). Στη σειρά παρουσιάζεται η τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού, μέσα από τρεις σκοπιές: τις θρησκευτικές Αρχές, τους Ρωμαίους και τον ίδιο τον Ιησού. Το δράμα ξεκινάει με την προφητική είσοδο του Ιησού από την Ανατολική Πύλη και τον ακολουθεί μέχρι τη σταύρωσή του και την Ανάσταση. Παίζουν οι Τζόζεφ Μολ, Τζέιμς Νέσμπιτ, Πολ Νίκολς, Μπεν Ντάνιελς, Πενέλοπε Ουίλτον, Ντένις Λόσον, Τζον Λιντς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT