Home Cinema: Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και οι «εισβολείς»

Home Cinema: Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και οι «εισβολείς»

Μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες σειρές τής –ούτως ή άλλως– επιλεκτικής πλατφόρμας της Apple TV ασχολείται με το πάντα ιντριγκαδόρικο σενάριο της εξωγήινης εισβολής

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Invasion
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2021)
Δημιουργός: Σάιμον Κίνγκμπεργκ, Ντέιβιντ Γουέιλ
Ερμηνείες: Γκολντσίφτε Φαραχανί, Σάμιερ Αντερσον

Μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες σειρές τής –ούτως ή άλλως– επιλεκτικής πλατφόρμας της Apple TV ασχολείται με το πάντα ιντριγκαδόρικο σενάριο της εξωγήινης εισβολής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, δεν έχουμε τη συνηθισμένη απολύτως «αμερικανική» απεικόνιση της κρίσης, αλλά οι δημιουργοί μάς ταξιδεύουν σε αρκετά μέρη του πλανήτη, από την Οκλαχόμα και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο, το Τόκιο και την Κανταχάρ του Αφγανιστάν, προκειμένου να δώσουν παγκόσμια διάσταση στην πλοκή. Αυτό που επί της ουσίας παρακολουθούμε εμείς είναι οι ιστορίες μεμονωμένων ανθρώπων, καθώς εκείνοι βιώνουν αρχικά μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα, τα οποία σύντομα θα λάβουν τρομακτικές διαστάσεις με την εισβολή των απρόσκλητων «επισκεπτών» στη Γη.

Η σειρά προσπαθεί όντως σκληρά εξαρχής να διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις τυπικά αμερικανικές εκδοχές του είδους, παίρνοντας τον χρόνο της προκειμένου να σκιαγραφήσει το υπόβαθρο των ηρώων της.

Μια απατημένη σύζυγος και μητέρα, η οποία αναγκάζεται να αναλάβει τα ηνία προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά της· ένας αξιωματικός του στρατού που προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τους στρατιώτες του σε εχθρική περιοχή· μια επιστήμονας του Διαστήματος που προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους εισβολείς· ένας μαθητής γυμνασίου με ασυνήθιστες ευαισθησίες· και τέλος, ο σπουδαίος Σαμ Νιλ, ως σερίφης μιας επαρχιακή πόλης που έρχεται πρώτος σε επαφή με το μυστήριο: όλοι τους θα διαδραματίσουν ρόλο σε μια ιστορία που έχει περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρουσες πτυχές.

Home Cinema: Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και οι «εισβολείς»-1
Ο Βαγγέλης Μουρίκης στο φιλμ «Digger», που είναι διαθέσιμο στο Cinobo.

Digger ★★★★
ΔΡΑΜΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Ερμηνείες: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη

Στην πλατφόρμα του Cinobo προσγειώνεται μία από τις σπουδαιότερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών. Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Τζώρτζη Γρηγοράκη, με τον Βαγγέλη Μουρίκη να υποδύεται εδώ τον Νικήτα, έναν μεσήλικα που ζει αποτραβηγμένος στην καρδιά του πυκνού δάσους, κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η δική του ειρηνική ζωή όσο και του βουνού απειλείται, αφού μια εταιρεία εξόρυξης μεταλλευμάτων σκάβει την περιοχή και ζητάει επιτακτικά να πουλήσει τη γη του.

Τα πράγματα θα περιπλακούν περισσότερο όταν από το πουθενά θα καταφτάσει ο αποξενωμένος γιος του (Αργύρης Πανταζάρας), παίρνοντας κι εκείνος μέρος στη διαμάχη. Ο Γρηγοράκης και η παραγωγός του, Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη, παίρνουν το ρίσκο να γυρίσουν σε πολύ δύσκολες, «φυσικές» συνθήκες, μέσα στο χειμωνιάτικο δάσος, με τις βροχές, τις ομίχλες και τα χιόνια του, και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Το «Digger» δεν αποπνέει απλώς αυθεντικότητα, αλλά κάνει αισθητά το μεγαλείο και την αξία της παρθένας φύσης, η οποία αναμετριέται εδώ με την ανθρώπινη απληστία και τη μικρότητα, δίχως πάντως να ξεπέφτει σε μια σχηματική σύγκρουση καλού – κακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT