Home Cinema: Τα τρομακτικά μυστικά μισοκαμένων βιντεοταινιών

Home Cinema: Τα τρομακτικά μυστικά μισοκαμένων βιντεοταινιών

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που είδαμε πρόσφατα στο Netflix, εκτελεί σχεδόν στην εντέλεια τη θρίλερ «συνταγή» της πλατφόρμας και καθηλώνει τον θεατή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Archive 81: Το μυστήριο
της φωτιάς
ΘΡΙΛΕΡ (2022)
Δημιουργός: Ρεμπέκα Σόνενσαϊν
Ερμηνείες: Μάμουντου Ατιε, Ντίνα Σιχάμπι, Τζούλια Τσαν

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που είδαμε πρόσφατα στο Netflix, εκτελεί σχεδόν στην εντέλεια τη θρίλερ «συνταγή» της πλατφόρμας και καθηλώνει τον θεατή. Πρωταγωνιστής εδώ είναι αρχικά ο Νταν, ένας ειδικός στη συντήρηση και αποκατάσταση αρχείων ήχου και εικόνας, ο οποίος θα προσληφθεί από μια μυστηριώδη εταιρεία για μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να αποκαταστήσει και να ψηφιοποιήσει μια συλλογή μισοκαμένων βιντεοταινιών που αφηγούνται την ιστορία της φοιτήτριας Μέλοντι Πέντρας και ταυτόχρονα εκείνη ενός παλιού συγκροτήματος κατοικιών. Καθώς οι κασέτες ζωντανεύουν μία μία, ο Νταν αντιλαμβάνεται πως εκεί περιέχεται μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα –και τρομακτική– αλήθεια, καθώς και μερικά μυστικά σχετικά με τη δική του οικογένεια. Η σειρά μεταχειρίζεται έξυπνα δύο διαφορετικές αφηγήσεις, μία στο παρόν και μία στο παρελθόν, οι οποίες ξεδιπλώνονται ταυτόχρονα μέσα από τις έρευνες του Νταν και της Μέλοντι. Οι δυο τους συνδέονται με ένα δεσμό που γίνεται όλο και βαθύτερος, καθώς το στοιχείο του μεταφυσικού μπαίνει και αυτό στο παιχνίδι. Πέρα από το σασπένς και την αγωνία, υπάρχει εδώ μια διάχυτη ατμόσφαιρα ’90s μελαγχολίας, η οποία κάνει ακόμη πιο γοητευτικό και μυστηριώδες το σύνολο, ενώ οι (αρκετές) ανατροπές κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Home Cinema: Τα τρομακτικά μυστικά μισοκαμένων βιντεοταινιών-1
H για μία ακόμη φορά εξαιρετική Αγγελική Παπούλια στην ταινία «Πράσινη θάλασσα» (Cinobo).

Πράσινη θάλασσα ★★★
ΔΡΑΜΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου
Ερμηνείες: Αγγελική Παπούλια,Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μία από τις πιο αξιόλογες ελληνικές ταινίες του τελευταίου διαστήματος. Αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα», η Αγγελική Αντωνίου δημιουργεί ένα τρυφερό φιλμ, με δύο εξαιρετικούς πρωταγωνιστές να το ενισχύουν. Η Αννα (Αγγελική Παπούλια) είναι μια νέα γυναίκα η οποία έχει χάσει τη μνήμη της. Μπερδεμένη και τρομαγμένη, καταλήγει να πιάσει δουλειά στην κουζίνα μιας παρηκμασμένης ταβέρνας, αφού το μόνο που μοιάζει να θυμάται είναι το πώς να μαγειρεύει. Η επαφή τόσο με τον παράξενο ιδιοκτήτη (Γιάννης Τσορτέκης) όσο και με τους μεροκαματιάρηδες τακτικούς θαμώνες θα τη βοηθήσει όχι μόνο να θυμηθεί, αλλά και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή.

Η Αγγελική Παπούλια παραδίδει άλλη μία έξοχη ερμηνεία, σε ένα φιλμ γύρω από την αξία-βάρος της μνήμης, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που μπορεί συχνά να πληγώνουν, ωστόσο η ευεργετική τους δύναμη είναι τελικά θαυματουργή. Η ευαισθησία και η ανθρωπιά που αποπνέει η ταινία της Αντωνίου είναι περισσότερο από όλα παρηγορητική και ταυτόχρονα ανάλογη με τη γαλήνη και την ανακούφιση που προσφέρουν τα νόστιμα φαγητά της Αννας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT