Home Cinema: Οι Βίκινγκς επιστρέφουν δριμύτεροι στις οθόνες

Home Cinema: Οι Βίκινγκς επιστρέφουν δριμύτεροι στις οθόνες

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα από τα πιο πρόσφατα φιλμ του Ισπανού δεξιοτέχνη Ροντρίγκο Σορογκόγιεν. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η Ελένα, μια γυναίκα η οποία ακούει ανήμπορη από το τηλέφωνο τον εξάχρονο γιο της, καθώς αυτός πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται για πάντα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαφανισμένος ★★★
ΔΡΑΜΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
Ερμηνείες: Μάρτα Νιέτο, Ζιλ Ποριέ, Αν Κοσινί

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα από τα πιο πρόσφατα φιλμ του Ισπανού δεξιοτέχνη Ροντρίγκο Σορογκόγιεν. Πρωταγωνίστρια εδώ είναι η Ελένα, μια γυναίκα η οποία ακούει ανήμπορη από το τηλέφωνο τον εξάχρονο γιο της, καθώς αυτός πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται για πάντα. Δέκα χρόνια μετά, εκείνη ζει πια στη γαλλική ακτή, κολλημένη στο παραλιακό θέρετρο όπου χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού της, όταν την προσοχή της τραβάει ένας έφηβος που του μοιάζει πολύ. Ο νεαρός, ο οποίος βρίσκεται εκεί διακοπές με την οικογένειά του, αναπτύσσει μια πολύ ιδιαίτερη φιλία με την Ελένα, φέρνοντας στην επιφάνεια τις τραυματικές αναμνήσεις και ταράζοντας την τωρινή ζωή της. Ο Σορογκόγιεν προσεγγίζει με ευαισθησία την έννοια του τραύματος, ενώ παράλληλα στήνει άλλο ένα από τα εσωτερικού «βρασμού» ψυχολογικά θρίλερ τα οποία τον έκαναν γνωστό και αγαπητό στο κοινό.

Home Cinema: Οι Βίκινγκς επιστρέφουν δριμύτεροι στις οθόνες-1
Σκηνή από τη σειρά του Netflix «Vikings: Valhalla»

Vikings: Valhalla
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2022)
Δημιουργός: Τζεμπ Στούαρτ
Ερμηνείες: Σαμ Κορλέτ, Λέο Σάτερ, Φρίντα Γκούσταφσον

Αναλαμβάνοντας να συνεχίσει την κληρονομιά της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς του History Channel –και αργότερα του Netflix– το καινούργιο «Vikings» έρχεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα για να μας στείλει ξανά στον κόσμο των θρυλικών Σκανδιναβών πολεμιστών. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στον 11ο αιώνα, περίπου 100 χρόνια μετά την εποχή του Ράγκναρ Λόθμπροκ, και οι διάφορες φυλές των Βίκινγκς ετοιμάζονται για εκστρατεία εναντίον της Αγγλίας, προκειμένου να εκδικηθούν τις εκεί εκκαθαρίσεις εις βάρος των συγγενών τους. Ταυτόχρονα, ωστόσο, μια μικρή ομάδα Βίκινγκς από τη Γροιλανδία καταφτάνει επίσης, προκειμένου να πάρει τη δική της, πιο προσωπική εκδίκηση.

Η σίκουελ σειρά είναι σίγουρα δύσκολο να φτάσει τη γοητεία του προτύπου της, όμως καταφέρνει αρκετά καλά να μας ταξιδέψει στον κόσμο των Βίκινγκς, και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Εδώ έχουμε καινούργιους ήρωες, με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί το κοινό, και μια ενδιαφέρουσα ιστορική πτυχή, η οποία κυριαρχεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια: τη διαμάχη μεταξύ χριστιανών και παγανιστών. Σε μια εποχή όπου πάρα πολλοί από τους Βίκινγκς έχουν πια προσηλυτιστεί στον χριστιανισμό, η πίστη στους αρχαίους θεούς της σκανδιναβικής μυθολογίας φθίνει· στον νέο κόσμο που αναδύεται, η θρησκεία γίνεται και αυτή έντονα μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Τέλος, η χρησιμοποίηση αρκετών Σκανδιναβών ηθοποιών βοηθάει στην αληθοφάνεια, η οποία πάντως καταρρέει ελαφρώς όταν κάνει την εμφάνισή της μια μαύρη Βίκινγκ βασίλισσα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT