Netflix: Οι πιο δημοφιλείς true crime σειρές στην πλατφόρμα

Netflix: Οι πιο δημοφιλείς true crime σειρές στην πλατφόρμα

Οι ιστορίες αληθινών εγκλημάτων (true crime) είναι πολύ δημοφιλείς στο κοινό. Τέτοιου είδους ιστορίες συναντούμε στην ποπ κουλτούρα και κυρίως στα μυθιστορήματα, τις αστυνομικές ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές και τα ντοκιμαντέρ

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιστορίες αληθινών εγκλημάτων (true crime) είναι πολύ δημοφιλείς στο κοινό. Τέτοιου είδους ιστορίες συναντούμε στην ποπ κουλτούρα και κυρίως στα μυθιστορήματα, τις αστυνομικές ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές και τα ντοκιμαντέρ.

Το Netflix έχει επενδύσει σε αυτή την τάση και πλέον φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες σειρές ντοκιμαντέρ που αφορούν σε πραγματικά εγκλήματα. Με όλο και περισσότερα δίκτυα να έχουν ξεκινήσει τις δικές τους πλατφόρμες streaming, το Netflix έπρεπε να εντατικοποιήσει τη δράση του, κυκλοφορώντας νέο περιεχόμενο true crime ώστε να προσελκύσει το κοινό που περνά περισσότερο από ποτέ χρόνο στο σπίτι λόγω της πανδημίας. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή true crime σόου στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή;

Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου («Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer»)

Με θέμα έναν από τους πιο τρομακτικούς και αναγνωρίσιμους Αμερικανούς δολοφόνους, η ιστορία του «Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer» ακολουθεί τον δολοφόνο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ και δύο αστυνομικούς που έχουν εμμονή με την καταδίωξή του. Η αληθινή ιστορία της μίνι σειράς του Netflix διαδραματίσθηκε στο Λος Άντζελες τη δεκαετία του 1980 και είναι γεμάτη από φρικιαστικές λεπτομέρειες, καθώς τα εγκλήματα του Ραμίρεζ κυμαίνονταν από τον φόνο μέχρι ακόμα πιο αποκρουστικές φρικαλεότητες. Η σειρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί προσπαθεί να αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπο του Ραμίρεζ, αλλά επειδή αποκαλύπτει τις ζωές των ντετέκτιβ Γκιλ Καρίλο και Φρανκ Σαλέρνο που τον καταδίωξαν.

Κυνηγώντας Φονιάδες («Catching Killers»)

Το «Catching Killers» που έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Δεκέμβριο του 2021, έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλές και η δεύτερή του σεζόν κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2022. Σε αντίθεση με πολλές σειρές αληθινού εγκλήματος στην πλατφόρμα, κάθε επεισόδιο του Catching Killers αφορά μια διαφορετική υπόθεση δολοφονίας, αντί να υπάρχει μια υπόθεση που εξελίσσεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτός είναι ίσως ένας λόγος για τον οποίο η δεύτερη σεζόν αποφεύγει το λάθος επέκτασης της αφήγησης χωρίς επαρκές υλικό για την ιστορία αληθινού εγκλήματος. Αντίθετα, κάθε επεισόδιο είναι μια πλήρης, «δεμένη» ιστορία από μόνη της. Αν και δεν έχει δοθεί επίσημα το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η σειρά. 

Bad Vegan 

Το Bad Vegan έχει βρεθεί στη λίστα με τις 10 σειρές του Netflix που έχουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, κι αυτό λόγω της παράξενης και καθηλωτικής ιστορίας της εστιάτορας Σάρμα Μελγκάιλις. Πρώην ιδιοκτήτες ενός vegan εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, η Μελγκάιλις και ο σύζυγός της τράπηκαν σε φυγή αφού τους έπιασαν να κλέβουν χρήματα από το εστιατόριο για να τα καταθέσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Γεμάτο ψεύτικη αίγλη, βαθιά προσωπικά μυστικά, ακόμα και μια κατασκευασμένη θεότητα, το Bad Vegan είναι μάλλον μια ασυνήθιστη σειρά αληθινού εγκλήματος που όμως γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Οι λάτρεις του είδους θα πρέπει να την δουν, αφού αυτή τη στιγμή κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες σειρές αληθινού εγκλήματος στην πλατφόρμα.

Unsolved Mysteries (Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις)

Η αναβίωση του Unsolved Mysteries κυκλοφόρησε στο Netflix το 2020. Διερευνώντας νέα ανεξιχνίαστα εγκλήματα, η επανέκδοση ακολουθεί μια τροποποιημένη φόρμα σε σχέση με τη δημοφιλή, πρωτότυπη σειρά αληθινού εγκλήματος της δεκαετίας του 1990. Προς τιμήν του αγαπημένου της παρουσιαστή Ρόμπερτ Στακ που απεβίωσε το 2003, η σειρά παρέμεινε χωρίς παρουσιαστή στις δύο πρώτες της σεζόν. 

Σόφι: Φόνος στο Γουέστ Κορκ («Sophie: A Murder In West Cork») 

Πρόκειται για μια σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix που αποτελείται από τρία μέρη και περιστρέφεται γύρω από την έρευνα της δολοφονίας της Σόφι Τοσκάν ντι Πλαντιέρ, μιας νεαρής Γαλλίδας παραγωγού ταινιών που το 1996 βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένη ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ιρλανδική ύπαιθρο. Το έγκλημα συγκλόνισε την πόλη και έγινε πρωτοσέλιδο παγκοσμίως, αλλά η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Η σειρά περιγράφει λεπτομερώς το υπόβαθρο και τη ζωή της Σόφι, καθώς και τη ζωή του -πιθανότερου κατά την αστυνομία υπόπτου – ενός ρεπόρτερ εγκλημάτων που κάλυψε δημοσιογραφικά αυτή τη δολοφονία. 

The Staircase (Η Σκάλα)

Η σειρά-ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων «The Staircase», έχει μακρά ιστορία και καλύπτει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις του 21ου αιώνα. Το 2001, η σύζυγος του μυθιστοριογράφου Μιχαήλ Πέτερσον βρέθηκε νεκρή στη βάση της σκάλας στο σπίτι του ζευγαριού. Ο Πέτερσον ισχυρίστηκε ότι η σύζυγος του έπεσε, το δικαστήριο όμως δεν ήταν τόσο σίγουρο. Πριν κυκλοφορήσει η σειρά αληθινού εγκλήματος στο Netflix, η ιστορία έκανε ντεμπούτο το 2004 στη μορφή μιας γαλλικής μίνι σειράς. Το 2018 κυκλοφόρησαν περισσότερα επεισόδια. Ψάχνοντας βαθιά στην υπόθεση και το παρελθόν του Πέτερσον, η σειρά αναγκάζει τον Πέτερσον να απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις. Πάνω απ ‘όλα, το «The Staircase» προσπαθεί να απαντήσει στο ενοχλητικό ερώτημα που παραμένει ακόμα: το έκανε πράγματι αυτός; Πέρα όμως από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα μίνι σειρά που θα βασίζεται σε αυτή της πλατφόρμας, με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ ως Μιχαήλ Πέτερσον και την Τόνι Κολέτ ως τη σύζυγό του Κάθλιν Πέτερσον. Η σειρά θα κυκλοφορήσει στο HBO Max.

Ο Καστανάνθρωπος («The Chestnut Man»)

Τα γεγονότα της θρίλερ μυθοπλαστικής σειράς του Netflix «The Chestnut Man» διαδραματίζονται κάποια μέρα του Οκτωβρίου, όταν η αστυνομία ανακαλύπτει μια άγρια δολοφονημένη γυναίκα και τότε αρχίζει το κυνηγητό για να βρεθεί ο δολοφόνος. Όσο περνούν τα επεισόδια, η σειρά γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή καθώς δύο ντετέκτιβ προσπαθούν να βρουν τον δολοφόνο καθώς το μόνο στοιχείο που έχουν είναι μια φιγούρα από κάστανα που συνδέεται με την εξαφάνιση του παιδιού μιας πολιτικού. 

Με πληροφορίες από το Screenrant

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT