Ρίκι Ζερβέ: Αντιδράσεις προκάλεσαν αστεία του για τρανς άτομα

Ρίκι Ζερβέ: Αντιδράσεις προκάλεσαν αστεία του για τρανς άτομα

Μερικά από τα αστεία του Βρετανού από το νέο comedy special του για το Netflix «SuperNature» δεν είχαν και την καλύτερη αποδοχή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όποιος έχει δει έστω και λίγο υλικό του Ρίκι Ζερβέ καταλαβαίνει εύκολα ότι πέρα από απολαυστικός, ο Βρετανός κωμικός μπορεί να γίνει εμπρηστικός με την πρώτη ευκαιρία. 

Άλλωστε ο Ζερβέ δεν έχει κρύψει την αντιπάθειά του για την πολιτική ορθότητα κι έχει δηλώσει γι’ αυτήν: «Βρίσκω αυτό που λέμε “πολιτική ορθότητα” προσβλητικό και θέλω να ξέρω, βλάκες του ίντερνετ, τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτό!».

Πάντως, σε ένα νέο comedy special του Ρίκι Ζερβέ, το «SuperNature» που μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix, ο κωμικός επιδίδεται και πάλι στα γνωστά, αφοριστικά αστεία του. 

Ένα από αυτά, που αφορούσε τα τρανς άτομα, δημιούργησε αντιδράσεις από πολλούς. Στο εν λόγω αστείο, ο Ζερβέ κάνει μια κωμική σύγκριση ανάμεσα στις «παραδοσιακές» γυναίκες (εννοώντας τις cis γυναίκες) και τις τρανς γυναίκες, κοροιδεύοντας ουσιαστικά την χρήση των αντωνυμιών προσδιορισμού φύλου και αφήνοντας υπονοούμενο πως μια τρανς γυναίκα μπορεί να βιάσει μία cis στις γυναικείες τουαλέτες.

Ο Βρετανός συνέχισε το αστείο του για την τρανς κοινότητα, πάντως, στο τέλος είπε: «Στην πραγματική ζωή φυσικά και υποστηρίζω τα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Υποστηρίζω όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Ζήσε την ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς. Επέλεξε τις αντωνυμίες που προτιμάς. Έχε το φύλο που νιώθεις ότι είσαι».

Όπως και να έχει, το αστείο του Ρίκι Ζερβέ προκάλεσε τελικά την οργή του ίντερνετ, με πολλά σχετικά tweets όπως το παρακάτω:

«Ο Ρίκι Ζερβέ είναι ξεφτίλας, θα προκαλέσει πράξεις βίας και τον απόλυτο θάνατο της τρανς κοινότητας. Όποιος κακολογεί τις μειονότητες για να κερδίσει το γέλιο έχει την πιο κακή, μισητή ψυχή και χρειάζεται πραγματικά ψυχολογική βοήθεια». 

Σε άλλο tweet, διαβάζουμε:

«Αν είσαι κωμικός και υποστηρίζεις την τρανς κοινότητα, είναι ευθύνη σου να ταχθείς απέναντι στον Ντέιβ Σαπέλ και το νέο special του Ρίκι Ζερβέ. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου σύμμαχο αν δεν τοποθετείσαι δημόσια εναντίον τους. Είναι το ελάχιστο». 

Πολλοί ακόμα στάθηκαν στο γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν «κυβερνήσεις, τράπεζες, δισεκατομμυριούχοι» που ο Ζερβέ μπορούσε να διακωμωδήσει, εντούτοις επέλεξε να «επιτεθεί» στους κανονικούς, καθημερινούς ανθρώπους. 

Με πληροφοριες από το Variety.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT