Ρίκι Ζερβέ: «Η κωμωδία είναι για να ξεπερνάμε τα ταμπού»

Ρίκι Ζερβέ: «Η κωμωδία είναι για να ξεπερνάμε τα ταμπού»

Τι απαντά ο Βρετανός κωμικός μετά τα αρνητικά σχόλια περί ομοφοβίας που δέχτηκε για το νέο του comedy special στο Netflix

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αστεία του Ρίκι Ζερβέ κρίνονται επίμαχα, προκαλώντας την αντίδραση των θεατών. 

Λίγες μέρες πριν κυκλοφόρησε το νέο comedy special του Βρετανού κωμικού, «SuperNatural», το οποίο περιέχει και αστεία που αναφέρονται σε τρανς άτομα, κάτι που δεν άρεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε πολλούς, που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Ζερβέ για ομοφοβία. 

Σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε και η αμερικανική ομάδα Glaad που δραστηριοποιείται για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, χαρακτηρίζοντας το σόου επικίνδυνο, αντι-γκέι και αντι-τρανς. 

Ο Ζερβέ απάντησε στα αρνητικά του σχόλια στην ραδιοφωνική εκπομπή του BBC Radio One, «The One Show», λέγοντας πως η κωμωδία είναι «για να ξεπερνάμε τα ταμπού».

Ο κωμικός συνέχισε: «Νομίζω πως αυτό εξυπηρετεί η κωμωδία, να μας κάνει να ξεπερνάμε πράγματα και αντιμετωπίζω τα θέματα-ταμπού επειδή θέλω να πάω το κοινό σε ένα μέρος που δεν έχει πάει ακόμη, ακόμα και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου». 

Είπε επιπλέον πως, «Η μεγαλύτερη προσβολή έρχεται όταν οι άνθρωποι μπερδεύουν το αντικείμενο ενός αστείου με τον πραγματικό στόχο».

Ο Ζερβέ παρομοίασε το να ακούει κανείς ένα οριακό αστείο με πτώση από αλεξίπτωτο: «Είναι τρομακτικό, αλλά μετά προσγειώνεσαι και όλα είναι καλά». 

Ο Ρίκι Ζερβέ δεν είναι ο πρώτος κωμικός στο Netflix που πολλοί βρίσκουν αμφιλεγόμενο: ένα περσινό stand-up του Ντέιβ Σαπέλ προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ αστεία του Τζίμι Καρ για το Ολοκαύτωμα δεν πέρασαν απαρατήρητα. 

Με πληροφορίες από το BBC. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT