Home Cinema: Οταν ο Ντέιβιντ Ατένμπορο συνάντησε τους δεινόσαυρους

Home Cinema: Οταν ο Ντέιβιντ Ατένμπορο συνάντησε τους δεινόσαυρους

Αφού εξάντλησε(;) τα ζωντανά πλάσματα ουρανού, γης και ωκεανών, ο αειθαλής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα ζώα που κατοίκησαν τον πλανήτη πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν, με πρώτους φυσικά τους δεινόσαυρους

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προϊστορικός Πλανήτης
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2022)
Σκηνοθεσία: Αντριου Τζόουνς, Ανταμ Βαλντέζ
Αφήγηση: Ντέιβιντ Ατένμπορο

Αφού εξάντλησε(;) τα ζωντανά πλάσματα ουρανού, γης και ωκεανών, ο αειθαλής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα ζώα που κατοίκησαν τον πλανήτη πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν, με πρώτους φυσικά τους δεινόσαυρους.

Η σειρά πέντε επεισοδίων της Apple TV εκμεταλλεύεται στο έπακρον τη σύγχρονη τεχνολογία των ειδικών εφέ προκειμένου να ζωντανέψει τα εξαφανισμένα εδώ και χιλιετίες πλάσματα με τρόπο όχι απλώς πειστικό αλλά εντυπωσιακό. Ξεκινώντας από τις ακτές, όπου βλέπουμε έναν τυραννόσαυρο Ρεξ να κολυμπάει μαζί με τα μικρά του προς ένα κοντινό νησί, προχωράμε στις ερήμους, στα ποτάμια, στους παγετώνες και στα δάση, όπου δεινόσαυροι, μικροί και μεγάλοι, τρέφονται, αναπαράγονται, ταξιδεύουν.

Βεβαίως, εδώ δεν πρόκειται για «Τζουράσικ Παρκ» αλλά για ντοκιμαντέρ. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό αυθεντικού φυσικού περιβάλλοντος και CGI γραφικών, τα οποία τοποθετούν εκεί τους δεινόσαυρους, έχουμε ένα αποτέλεσμα αξιοθαύμαστο, ειδικά όταν μικρά τρικ –π.χ. ένας τρικεράτοπας που «σκουντάει» την κάμερα– μπαίνουν και αυτά στο παιχνίδι.

Πάνω από όλα, ωστόσο, υπάρχει η παρατήρηση, οι μικρές ιστορίες των ζώων και βέβαια η γνώριμη φωνή του Ντέιβιντ Ατένμπορο, που μιλάει για έναν χαμένο κόσμο σαν να τον έχει ολοκάθαρο μπροστά του.

Home Cinema: Οταν ο Ντέιβιντ Ατένμπορο συνάντησε τους δεινόσαυρους-1
Ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η ζωή συνεχίζεται», που κάνει πρεμιέρα στην Cosmote TV.

Η ζωή συνεχίζεται ★★★
ΔΡΑΜΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μάικ Μιλς
Ερμηνείες: Χοακίν Φίνιξ, Γούντι Νόρμαν, Γκάμπι Χόφμαν

Από την πλατφόρμα της Cosmote TV επιλέγουμε το τελευταίο φιλμ του Χοακίν Φίνιξ, το οποίο κάνει πρεμιέρα απόψε στις 9 μ.μ. Μετά την παράνοια του «Τζόκερ», ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός επιλέγει εδώ έναν πολύ πιο προσγειωμένο χαρακτήρα, σε ένα φιλμ το οποίο συνολικά προτιμά τους χαμηλούς τόνους και τον κάπως αργό ρυθμό προκειμένου να μας εισαγάγει στη γλυκόπικρη αφήγησή του.

Ο Τζόνι, δημοσιογράφος του ραδιοφώνου και εργένης, περιδιαβαίνει τη χώρα καταγράφοντας τις σκέψεις παιδιών και νέων ανθρώπων. Οταν η αδελφή του θα του ζητήσει να αναλάβει για λίγο τη φροντίδα του 9χρονου ανιψιού του, οι δυο τους θα περάσουν πολύ χρόνο μαζί, θα ταξιδέψουν και τελικά θα ανακαλύψουν πολλά σε σχέση (και) με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ο Μάικ Μιλς του βίντατζ «20th Century Women» χρησιμοποιεί ξανά την ασπρόμαυρη φωτογραφία και τις ωραίες μουσικές προκειμένου να ντύσει λιτά την αμφίδρομη σχέση μεγάλων και παιδιών, προσπαθώντας να διεισδύσει όσο γίνεται περισσότερο στον κόσμο και στη μοναδική σκέψη των τελευταίων. Ο Χοακίν Φίνιξ είναι αναμενόμενα εξαιρετικός, το ίδιο όμως και ο μικρός Γούντι Νόρμαν στον ρόλο του ανιψιού.

Home Cinema: Οταν ο Ντέιβιντ Ατένμπορο συνάντησε τους δεινόσαυρους-2
Ο Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η ζωή συνεχίζεται», που κάνει πρεμιέρα στην Cosmote TV.
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT