«The Crown» στο Netflix: Αντιδράσεις για σκηνή που θα μπορούσε να βλάψει τον βασιλιά Κάρολο

«The Crown» στο Netflix: Αντιδράσεις για σκηνή που θα μπορούσε να βλάψει τον βασιλιά Κάρολο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε ένα από τα επεισόδια που θα παρακολουθήσουμε στο άμεσο μέλλον, ο πρίγκιπας Κάρολος πιέζει τον Μέιτζορ σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει την παραίτηση της μητέρας του από τον τίτλο της

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές ημέρες πριν την κυκλοφορία της πέμπτης σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς «Το Στέμμα» («The Crown»), το Netflix δέχθηκε αντιδράσεις για τον επερχόμενο κύκλο επεισοδίων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ χαρακτήρισε «επιτέθηκε» στους δημιουργούς της σειράς, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «ανοησία». 

Τα σχόλια του Μέιτζορ έγιναν μετά από έντονη ανησυχία ότι μια συγκεκριμένη ιστορία στη σειρά θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη του Βασιλιά Καρόλου. Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι η πέμπτη σεζόν θα απεικονίσει τον Κάρολο όταν είχε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας και σχεδίαζε να απομακρύνει τη βασίλισσα Ελισάβετ από το θρόνο. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε ένα από τα επεισόδια που θα παρακολουθήσουμε στο άμεσο μέλλον, ο πρίγκιπας Κάρολος πιέζει τον Μέιτζορ σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσει την παραίτηση της μητέρας του από τον τίτλο της. Η πέμπτη σεζόν θα είναι διαθέσιμη στο Netflix, 9 εβδομάδες μετά τον θάνατο της βασίλισσας. 

Εκτός όμως από την πέμπτη, και η τέταρτη σεζόν δέχθηκε «πυρά» για ανακρίβεια στην πλοκή. Αυτό το γεγονός οδήγησε στην παράκληση του τότε γραμματέα πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν να παιχτεί μια προειδοποίηση λίγο πριν τους τίτλους αρχής της σειράς που θα γράφει ότι πρόκειται περί μυθοπλασίας. Αλλά το Netflix αρνήθηκε να ακούσει τη σύστασή του Ντάουντεν. 

Την περασμένη Κυριακή, η αμερικανική υπηρεσία streaming αντέδρασε στις πρόσφατες κριτικές, λέγοντας ότι το σόου «πάντα παρουσιάζονταν ως μια δραματική σειρά βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα». «Η πέμπτη σεζόν είναι μια φανταστική δραματοποίηση, παρουσιάζει τι θα μπορούσε να συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής δεκαετίας για τη βασιλική οικογένεια – μια δεκαετία που έχει ήδη εξεταστεί και εξερευνηθεί από δημοσιογράφους, βιογράφους και ιστορικούς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος. Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς τη γνώμη τους για την ιστορία της σειράς εξέφρασαν ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Ντίμπλμπι και η βιογράφος Σάλι Μπέντελ Σμιθ. 

Συγκεκριμένα, η Σμιθ είπε ότι η σειρά «έκανε σημαντική ζημιά στην αντίληψη των ανθρώπων όσον αφορά την ιστορία και τη γενικότερα αντίληψη που έχουν για τη βασιλική οικογένεια». Και συμπλήρωσε: «Είναι γεμάτη κακόβουλα ψέματα από την αρχή, αλλά αυτό το επίπεδο κακοποίησης είναι απαράδεκτο».  

Η πέμπτη σεζόν θα καλύψει μερικά από τα χειρότερα χρόνια στη βρετανική μοναρχία, συμπεριλαμβανομένης της «απαίσιας χρονιάς» της Ελισάβετ το 1992 όταν ένα από τα τέσσερα παιδιά της χώρισε και επίσης στο κάστρο του Ουίνσδορ ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Μάλιστα, λέγεται ότι στα επεισόδια θα συμπεριληφθεί η δημοφιλής συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Μάρτιν Μπασίρ, μετά το διαζύγιο με τον Κάρολο. 

Με πληροφορίες από το The Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT