«The Watcher»: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Netflix

«The Watcher»: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Netflix

Ο Ράιαν Μέρφι ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο πρωτότυπο υλικό

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix πριν από μερικές μέρες και γνώρισε επιτυχία πολύ γρήγορα. Η νέα σειρά – θρίλερ του Ράιαν Μέρφι με τίτλο «The Watcher» και πρωταγωνιστές τη Ναόμι Γουότς και τον Μπόμπι Καναβάλε, είναι εμπνευσμένη από άρθρο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ριβς Γουίντμαν που δημοσιεύθηκε στο New York Magazine τον Νοέμβριο του 2018. Κεντρικό θέμα του κειμένου, η ιστορία μιας οικογένειας που ζούσε στα προάστια και συγκεκριμένα στο Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσι. 

Τα μέλη της οικογένειας Μπρόαντους πίστευαν ότι είχαν φτάσει στο απόγειο της ζωής τους κατοικώντας στο ήρεμο προάστιο και το νέο, ακριβό τους σπίτι της οδού 657. Αλλά όλα άλλαξαν όταν άρχισαν να λαμβάνουν τρομακτικά γράμματα από έναν ενοχλητικό θαυμαστή γνωστό και ως «Ο Παρατηρητής» («The Watcher»). 

Η σειρά του Μέρφι ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο πρωτότυπο υλικό. Παρόλο που οι γενικές πληροφορίες της ιστορίας είναι αληθινές, πολλοί δευτερεύοντες χαρακτήρες δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της μυθοπλασίας. Ένα από τα παραδείγματα είναι ο χαρακτήρας της Κάρεν (Τζένιφερ Κούλιτζ) ή οι παράξενοι γείτονες (Ρίτσαρντ Κάιντ και Μάργκο Μάρτιντεϊλ) είναι εν μέρει βασισμένοι σε αληθινούς ανθρώπους. Επιπλέον, ο Μέρφι και η δημιουργική του ομάδα υπερβάλλουν λίγο ως προς την απεικόνιση ενός βάναυσου εγκλήματος ώστε να ταιριάζει στην πλοκή της σειράς. 

Τα αληθινά γράμματα

Η οικογένεια Μπρόαντους, που στη σειρά συστήνεται ως οι Μπράνοκς, λάμβαναν τρομακτικά και απειλητικά γράμματα από έναν ανώνυμο άνθρωπο, λίγο μετά την αφορά του σπιτιού το 2014. Μάλιστα, το περιεχόμενο μερικών από τα αληθινά γράμματα, χρησιμοποιείται στη σειρά. Όπως αναφέρεται λεπτομερώς στο άρθρο του Γουίντμαν, το πρώτο γράμμα ακολούθησε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησε τους Μπρόαντους να αποκαλύψουν την ταυτότητα του ανθρώπου που τους απειλούσε. 

Σε αντίθεση με τη σειρά, οι Μπρόαντους δεν μετακόμισαν ποτέ στο νέο τους σπίτι εξαιτίας της ανησυχίας για την ασφάλεια των παιδιών τους. Αλλά άρχισαν να υποπτεύονται μερικούς από τους γείτονες, καλώντας την αστυνομία και τους ντετέκτιβ που προσέλαβαν ώστε να ξεσκεπάσουν την αλήθεια.

Η Περλ και ο Τζάσπερ βασίζονται εν μέρει σε υπαρκτά πρόσωπα 

Η αληθινή οικογένεια Λάνγκφορντ, που έζησε κοντά στο σπίτι της οδού 657, ήταν λίγο παράξενη. Η Πέγκι ήταν 90 χρονών και ζούσε με αρκετά από τα ενήλικα παιδιά της, όλα στην ηλικία των 60. Ο γιος της, Μάικλ, ήταν άνεργος και γνωστός για το γεγονός ότι μερικές φορές εισέβαλε στις αυλές των γειτόνων και κοιτούσε στα παράθυρα, το εσωτερικό του σπιτιού. Αλλά ήταν άκακος. Οπότε πιθανόν οι χαρακτήρες των Περλ (Μια Φάροου) και Τζάσπερ (Τέρι Κίνεϊ) να είναι εμπνευσμένοι από τους Λάνγκφορντ. 

Ο δολοφόνος Τζον Γκραφ 

Ο Τζον Εμίλ Λιστ ήταν ένας λογιστής από το Νιου Τζέρσι ο οποίος δολοφόνησε και τα πέντε μέλη της οικογένειάς του, το 1971. Όπως ο Τζον Γκραφ (Τζο Μαντέλο) στη σειρά, έκλεβε χρήματα από τον λογαριασμό τράπεζας της μητέρας του όταν αγωνιζόταν για να παραμείνει στην εργασία. Το στρες για να συντηρήσει την οικογένειά του κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής δυσκολίας, τον «έπνιγε» συναισθηματικά και έτσι αποφάσισε να σκοτώσει την οικογένειά του για να κατευνάσει το στρες και να «σώσει τις ψυχές» των μελών της. 

Ο «Παρατηρητής» δεν συνελήφθη ποτέ 

Όπως απεικονίζεται στο «The Watcher», η ταυτότητα του παρατηρητή παραμένει άγνωστη. Η Εισαγγελία του Νιου Τζέρσι δήλωσε ότι η έρευνα δεν είναι ενεργή αλλά ούτε έχει κλείσει. Με βάση τα στοιχεία, ο ύποπτος πιθανόν να είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει κοντά στο Γουέστφιλντ. Οι Μπρόαντους πούλησαν το σπίτι πέντε χρόνια μετά την μετακόμιση. Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έλαβαν ποτέ γράμματα από τον «Παρατηρητή».

Με πληροφορίες από το Collider, το Radio Times  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT